Antena 3 CNN Sport Natație: Robert Glință, record național de juniori la CM de la Kazan

Natație: Robert Glință, record național de juniori la CM de la Kazan

Natație: Robert Glință, record național de juniori la CM de la Kazan
03 Aug 2015   •   18:27

Înotătorul român Robert Glință a stabilit luni un nou record național de juniori în cadrul probei de 100 metri spate, la Campionatele Mondiale de natație, care se desfășoară la Kazan, în Rusia, informează un comunicat remis Agerpres.
În seriile preliminare, Glință a fost cronometrat cu timpul de 55.07 secunde, ceea ce înseamnă un nou record național, la categoria juniori, în această probă. Precedentul record îi aparținea tot lui Robert Glință și fusese stabilit la Jocurile Olimpice de Tineret de anul trecut, de la Nanjing (China), când sportivul a oprit cronometrele la 55.10 secunde, informează Federația Română de Natație și Pentatlon Modern.

Cu performanța de la Kazan, Robert Glință nu a reușit calificarea în semifinale, el clasându-se, în ierarhia probei, pe locul 30.

Este al doilea record național al României la CM de la Kazan, după reușita de duminică a ștafetei de 4x100 metri liber masculin, la seniori, ce a fost cronometrată în 3.18.13 minute, ratând calificarea în finală. În componența echipei a fost și Robert Glință, alături de Marius Radu, Daniel Macovei și Alex Coci. Echipa României a doborât recordul național al ștafetei, pe care, în aceeași componență, îl stabilise în luna iulie, la Campionatele Internaționale ale țării noastre, de la București. Ei înotaseră atunci 3.18.69 minute.

Tot duminică, Alin Artimon, la proba de 400 metri liber, s-a situat pe locul 51, fiind cronometrat în serii cu timpul de 3.57.79 minute.

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close