Antena 3 CNN Sport Off Sport Pistorius a primit primit permisiunea de a călători în străinătate. Atletul ia în calcul participarea la Campionatele Mondiale

Pistorius a primit primit permisiunea de a călători în străinătate. Atletul ia în calcul participarea la Campionatele Mondiale

Pistorius a primit primit permisiunea de a călători în străinătate. Atletul ia în calcul participarea la Campionatele Mondiale
de M.T.    |    28 Mar 2013   •   18:41

Sprinterul sud-african Oscar Pistorius, acuzat de uciderea prietenei sale, a primit permisiunea de a călători în străinătate, după ce a atacat în instanţă termenii eliberării pe cauţiune.

Judecătorul Bert Bam de la Înalta Curte din Pretoria a anunţat că sportivul de 26 de ani va putea părăsi Africa de Sud în anumite condiţii, una dintre acestea fiind comunicarea itinerariului cu o săptămână înainte.

Mai mult decât atât, Pistorius a primit şi dreptul de a se întoarce în locuinţa sa din Pretoria, acolo unde, pe 14 februarie, a împuşcat-o mortal pe Reeva Steenkamp, iubita sa de 29 de ani.

Atletul a negat că şi-a ucis prietena premeditat, spunând că a împuşcat-o din greşeală, crezând că este un hoţ.

Pistorius fusese eliberat pe cauţiune pe data de 22 februarie, tot atunci primind şi interdicţia de a părăsi ţara.

Tot atunci, sportivul, primul din istorie care a participat atât la Jocurile Paralimpice, cât şi la cele Olimpice, a fost obligat să-şi predea paşaportul, să evite orice contact cu martorii din acest caz, să raporteze de două ori pe săptămână la poliţie şi să se abţină de la consumul de alcool.

Însă judecătorul Bert Bam a considerat că decizia de a-i interzice lui Pistorius să părăsească ţara a fost una greşită, după ce avocatul atletului, Barry Roux, a caracterizat condiţiile eliberării pe cauţiune ca fiind un „arest la domiciliu”.

Deşi BBC notează că Pistorius nu şi-a reluat antrenamentele şi nu intenţionează să revină prea cuând în competiţiile oficiale, agentul său, Peet van Zyl, nu a exclus ca o participare a sud-africanului la Campionatele Mondiale de atletism de la Moscova, care vor avea loc în luna august.

„Dacă va fi pregătit şi se va califica, Campionatele Mondiale reprezintă cu siguranţă un obiectiv. Oscar este cel care va decide dacă se va antrena şi va concura”, a spus van Zyl pentru AP.


×
Parteneri
Câți bani vor primi românii în plus, în mână, după majorarea salariului minim
x close