Antena 3 CNN Life Știinţă Fenomenul care se petrece o dată la 2737 de ani va avea loc pe 3 decembrie 2012. Ce se întâmplă cu Terra poate avea concecinţe fatale

Fenomenul care se petrece o dată la 2737 de ani va avea loc pe 3 decembrie 2012. Ce se întâmplă cu Terra poate avea concecinţe fatale

Fenomenul care se petrece o dată la 2737 de ani va avea loc pe 3 decembrie 2012. Ce se întâmplă cu Terra poate avea concecinţe fatale
de O.P.    |    03 Sep 2012   •   12:38

Una din cele şapte minuni ale lumii ascunde un secret pe care faraonii l-au proiectat să se petreacă la 2737 de ani de la terminarea construcţiei sale.

Astfel că pe 3 decembrie anul acesta piramida din Giza va demonstra relaţia strânsă pe care o are cu Universul. Aşa se face că la fix trei luni de acum încolo planetele Mercur, Venus şi Saturn se vor alinia cu vârfurile celor trei piramide care se află pe platoul Gizeh.



Fenomenul se petrece o dată la 2737 de ani şi mulţi oameni se tem să ar avea o legătură cu sfârşitul planetei, cu toate astea, oamenii de ştiinţă ne liniştesc spunând că ei nu au descoperit nimic în legătură cu acest lucru.

Cum a fost construită piramida


Potrivit lui Herodot, construcția ei ar fi durat peste douăzeci de ani și la ea ar fi lucrat 100.000 de oameni. Întâi a fost pregătit locul de amplasare și au fost transportate blocurile de piatră. Atunci era folosit un proiect pentru exteriorul piramidei, o șlefuire ce a dispărut de-a lungul timpului.

Deși încă nu se știe exact cum au fost așezate blocurile de piatră, au existat mai mult teorii: una din aceste teorii se referă la construirea unei rampe drepte sau în spirală, ce era înălțată pe măsură ce se ridica piramida. Această rampă, îmbrăcată cu noroi și apă, ușura transportarea blocurilor împinse (sau trase) la locul lor. O altă teorie sugerează că blocurile de piatră erau puse la locul lor folosind pârghii lungi.
Fiecare bloc de piatră din cele două milioane în total cântărește mai mult de 2 tone. S-a sugerat faptul că în cele trei piramide sunt suficiente blocuri de piatră pentru a construi un zid gros de 30 cm și înalt de 3 m care să înconjoare Franța.

Suprafața ocupată de Marea Piramidă poate înghiți Catedrala Sf. Petru din Roma, catedralele din Florența și Milano și Catedralele Westminster și Sf. Paul din Londra, toate laolaltă.




×
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close