Antena 3 CNN Actualitate Cultură Între 17-23 noiembrie Teatrul ACT găzduieşte festivalul ?Tinerii și Muzica?

Între 17-23 noiembrie Teatrul ACT găzduieşte festivalul ?Tinerii și Muzica?

Între 17-23 noiembrie Teatrul ACT găzduieşte festivalul ?Tinerii și Muzica?
17 Noi 2008   •   10:43

Pentru al treilea an consecutiv Teatrul ACT găzduieşte festivalul ?Tinerii şi Muzica?. În perioada 17-23 noiembrie pe Calea Victoriei nr. 126 la ora 19.00 vor avea loc concerte la care vor participa 43 de tineri solişti. Ei și-au ales lucrări din 34 de compozitori, de la Mozart la Gershwin, de la Enescu la Radu Paladi.

După-amiezele şi serile muzicale vor fi prilej pentru evenimente inedite: luni, 17 noiembrie, Alexandru Tomescu va concerta pe vioara Stradivarius Elder ? Voicu.

?Sechs Variationen uber ein ungarisches Thema? a compozitoarei Josephine Aurnhammer va fi interpretată pentru prima dată în concert în România de către foarte tânăra pianistă Andreea Coşeru.

Pentru prima dată pianul Steinway & Sons, achizitionat de către Teatrul ACT în aprilie 2008, va fi folosit în concert ? moment în care sala cu 107 locuri va deveni una dintre cele mai importante săli de concert din București.

Seara de închidere, 23 noiembrie, o va avea ca invitată pe violoncelista Laura Buruiană, sosită din Franța pentru câteva zile, care a acceptat propunerea de a onora o sală de teatru ce îşi doreşte să fie considerată o la fel de bună sală de concerte.

Festivalul "Tinerii şi Muzica" este organizat de Teatrul ACT cu sprijinul Primăriei Sectorului 3.

Antena3.ro

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close