Antena 3 CNN Actualitate Cultură Primul cinematograf drive-in din România, lansat oficial, în nordul Capitalei

Primul cinematograf drive-in din România, lansat oficial, în nordul Capitalei

Primul cinematograf drive-in din România, lansat oficial, în nordul Capitalei
03 Iul 2009   •   23:05

Românii se pot bucura de acum înainte de primul cinematograf drive-in digital din ţara noastră. Acesta a fost lansat, în zona de nord a Capitalei, iar investiţia se ridică la aproximativ un milion de euro. Lansarea oficială a avut loc prin proiecţia filmului "Ice Age 3", iar până în toamnă, aici sunt aşteptaţi 70.000 de spectatori.

Primul cinematograf drive-in digital din România, deschis încă de la 1 iulie, a fost realizat după modelul unui cinematograf similar din Frankfurt, Germania. Situat în partea de nord a Capitalei, drive-in-ul are o capacitate de aproximativ 300 de maşini şi un ecran de 10 metri înălţime.

Ideea este foarte simplă: parcaţi maşina, setaţi frecvenţa radio şi filmul poate începe.

?Este acel concept pe care îl ştim din filmele americane şi anume a viziona un film de pe bancheta maşinii tale, în confortul maşinii tale?, a declarat Loredana Croicea, director Marketing.

Avantajul cinematografului drive in este că puteţi viziona filmele preferate într-un mod cât mai comod.
Imaginile sunt redate de un proiector digital iar sunetul ajunge la spectatori chiar prin intermediul casetofonului maşinii, pe o frecvenţă stabilită dinainte.

Încă din anii 1930 americanii au fost înnebuniţi de acest concept, mai ales că puteau să vină cu familia la cinema, chiar şi cu cei mici şi gălăgioşi, fără a deranja pe nimeni. În anii '50 - 60', nu exista american care să nu fi mers cel puţin odată la un astfel de cinematograf.

?Eu cred că dacă a aparut drive-in-ul, putem să mergem la cinema în maşină, i-am ajuns din urma pe americani, deci o să ne meargă mai bine şi în bancă dupa ce trece criza?, a spus Irina Margareta Nistor.

Cinematograful drive-in va fi deschis de luni până duminică de la 21:45, iar de vineri până duminică va putea fi vizionat şi un al doilea film, începând cu ora 00:45.

Antena3.ro

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close