Antena 3 CNN Externe Biserica din Rusia cere legi mai dure privind avortul

Biserica din Rusia cere legi mai dure privind avortul

Biserica din Rusia cere legi mai dure privind avortul
Sursa foto: patriarhul kirill
02 Iun 2010   •   20:59

Biserica Ortodoxă Rusă a cerut legi mai dure pentru reducerea numărului de avorturi realizate într-o ţară care se străduie să combată scăderea populaţiei.
De altfel, analiştii cred că reducerea ratei avorturilor din Rusia- una din cele mai mari din lume- ar putea fi una din cheile salvării ţării de la dezastru demografic.
Rusia a înregistrat 1,2 milioane avorturi şi 1,7 milioane naşteri anul trecut, potrivit ministerului Sănătăţii.
De la căderea Uniunii Sovietice, ce încuraja naşterile cu premii şi bani, populaţia Rusiei a scăzut constant. S-a micşorat cu peste 12 milioane între 1992 şi 2008.
Arhiepiscopul Vsevolod Ciaplin, un apropiat al Patriarhului, arăta că legislaţia privind avorturile trebuie schimbată, deşi nu a specificat în ce sens.
El arăta că tinerii, care nu au legătură cu biserica sau alte instituţii spirituale, doresc să vadă scăzând rata avorturilor.
Deşi Uniunea Sovietică a fost prima ţară din lume care a legalizat avortul, în 1920, dictatorul Iosif Stalin a interzis apoi practica din 1936 până la moartea sa în 1954 .
ONU prezice că în 2050, populaţia Rusiei va scădea cu o cincime de la actualii 116 milioane locuitori. ONU mai aprecia că depăşirea rasismului şi preluarea de mai mulţi imigranţi ar putea ajuta.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Rusia
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close