Antena 3 CNN Externe Fidel Castro avertizează cu atacuri SUA în Iran şi Coreea

Fidel Castro avertizează cu atacuri SUA în Iran şi Coreea

Fidel Castro avertizează cu atacuri SUA în Iran şi Coreea
Sursa foto: fidel castro
03 Iun 2010   •   16:36


Fidel Castro aprecia că un atac nuclear nuclear asupra Iranului l-ar putea ajuta pe preşedintele Barack Obama să câştige un al doilea mandat la Casa Albă şi sugera că SUA va ataca Coreea de Nord.
Fostul lider cubanez, care nu a mai fost văzut în public de patru ani, l-a mai caracterizat pe preşedintele american ca fiind o victimă a poveştilor plantate în mintea sa consilieri siniştri.
În cadrul unui editorial publicat în presa cubaneză, el promova ideea că un atac nuclear asupra Iranului-chiar fără autorizaţia SUA- l-ar putea ajuta pe Obama la alegerile din 2012.
"Ar putea Obama să se bucure de emoţiile unui al doilea mandat prezidenţial fără ca Pentagon sau Israel... să folosească arme nucleare contra Iranului?" întreba el. "Cum va fi viaţa pe planetă apoi?"
Castro s-a mai referit şi "la actualul pericol ca statul nord-coreean să fie atacat de SUA" din cauza "recentului incident ce s-a întâmplat în apele ţării" .
El aprecia că China ar putea bloca un asemenea atac, folosindu-şi dreptul de veto din Consiliul de Securitate al ONU, sugerând că Washington este probabil să ceară autorizarea organismului anterior.
Castro l-a lăudat adesea pe Obama în ultimii ani, dar l-a categorisit acum a fi un pion al maşinii capitaliste globale.
"Preşedintele Obama poate ţine sute de discursuri, să încerce să reconcilieze ce este ireconciliabil... să viseze la magia frazelor sale bine articulate.," scria el .
Dar Castro aprecia că Obama "face concesii unor persoane şi grupuri cărora le lipseşte total etica şi desenează lumi fantastice ce sunt doar în mintea lui şi pe care consilieri fără scrupule, care îi ştiu tendinţele, i le pun în minte."

Antena3.ro

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close