Antena 3 CNN Externe Israel compară raidul asupra flotilei cu al Doilea Război Mondial

Israel compară raidul asupra flotilei cu al Doilea Război Mondial

Israel compară raidul asupra flotilei cu al Doilea Război Mondial
Sursa foto: flotila turcia
03 Iun 2010   •   01:41


Ambasadorul Israelului în SUA, Michael Oren, a comparat atacul asupra flotilei umanitare cu lupta Americii contra Germaniei naziste în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
În cadrul unui interviu pentru Fox News, el a descris operaţiunea, în urma căreia au fost ucise nouă persoane, ca fiind "perfect legală, perfect umană ? şi foarte responsabilă".
El a apărat atacul în apele internaţionale, declarând că "Israel a acţionat în conformitate cu legea internaţională. Orice stat are dreptul de a se proteja, cu siguranţă în faţa unei ameninţări teroriste precum Hamas, inclusiv în apele internaţionale. SUA a acţionat conform unei legislaţii internaţionale similare când a luptat contra germanilor şi japonezilor în al Doilea Război Mondial."
Între timp, preşedintele american Barack Obama a vorbit cu premierul turc Recep Tayyip Erdogan, pentru a-şi exprima condoleanţele pentru decesele de la bordul navei sub pavilion turc.
În cadrul interviului, Oren declara că Israel "trebuie să facă unele alegeri dificile uneori," adăugând că "trăim într-o regiune dură."
În acelaşi timp, presa turcă scria că trei din cei patru turci ucişi erau pregătiţi pentru a fi martiri. De altfel, un nucleu de 40 de jihadişti turci la bordul navei Mavi Marmara ar fi responsabil pentru violenţa ce a condus la moartea celor nouă persoane, arăta guvernul israelian.
Deşi presa turcă arăta că trei din cei patru turci ucişi erau pregătiţi pentru a fi martiri, nu a putut confirma afirmaţiile publicaţiei israeliene Yedioth Ahronoth, că unii din cei de pe Marmara ar fi avut legături cu al-Qaida.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Fasia Gaza
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close