Antena 3 CNN Externe Turcia nu va ierta niciodată Israelul

Turcia nu va ierta niciodată Israelul

Turcia nu va ierta niciodată Israelul
Sursa foto: Abdullah Gul
04 Iun 2010   •   03:04

Turcia nu va ierta niciodată Israel pentru uciderea cetăţenilor turci la bordul convoiului umanitar pentru Gaza, declara preşedintele turc Abdullah Gul.
"Relaţiile dintre Turcia şi Israel nu vor mai fi niciodată aşa cum erau (înainte de atac)," arăta Gul într-o declaraţie televizată.
"Israel a făcut una din cele mai flagrante greşeli din istoria sa, pentru care se va căi."
Opt din cei nouă ucişi în urma atacului de luni, care a avut loc în apele internaţionale din Mediterana, erau cetăţeni turci.
Trupe de comando israeliene au luat cu asalt Flotila Libertăţii formată din şase nave ce transportau 10.000 de tone de ajutoare şi 700 de activişti pentru drepturile palestinienilor.
Oficialii israelieni declarau că nouă persoane au fost ucise în atac, în timp ce presa arabă vorbea de un bilanţ mai apropiat de 20.
Turcia a condamnat agresiunea, subliniind că va rămâne "un punct negru" în istoria umanităţii.
Miercuri, parlamentul turc a adoptat în unanimitate o declaraţie prin care cere Consiliului de Securitate al ONU să impună sancţiuni asupra Israelului pentru atac, pe care îl califică drept "încălcare flagrantă a Cartei ONU şi legislaţiei internaţionale."
Parlamentul mai cere guvernului turc "să revizuiască relaţiile politicem militare,comerciale şi economice cu Israel şi să ia măsurile necesare."


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: turcia
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close