Antena 3 CNN High Tech Wikipedia înăspreşte condiţiile de editare, după ce paginile a doi senatori americani au fost vandalizate

Wikipedia înăspreşte condiţiile de editare, după ce paginile a doi senatori americani au fost vandalizate

Wikipedia înăspreşte condiţiile de editare, după ce paginile a doi senatori americani au fost vandalizate
Sursa foto: wikipedia
27 Ian 2009   •   12:31

Wikipedia va înăspri condiţiile de editare şi adăugare a materialelor, ca urmare a vandalizării paginilor unor senatori americani, anunţă Ştiinţa Azi. În acelaşi timp, este posibil ca enciclopedia Britannica să accepte contribuţia utilizatorilor pentru a face faţă concurenţei Wikipedia.
Săptămâna trecută, paginile de pe Wikipedia a doi senatori americani au fost modificate, anunţând greşit că aceştia muriseră. Din acest motiv, fondatorul enciclopediei online, Jimmy Wales, a propus ca editările paginilor de către nou veniţi şi anonimi să fie publicate doar după ce sunt validate de editori vechi, care ar trebui să fie de încredere.
Propunerea a fost făcută publică pe forumul Wikipedia, fiind acceptată în proporţie de 60%-40% . Cei care se opun acestei propuneri au la dispoziţie o săptămână pentru a propune o alternativă.
În acelaşi timp, enciclopedia Britannica, cunoscută pentru faptul că numai experţii publică texte în ea, ar putea să accepte contribuţia utilizatorilor şi să relaxeze condiţiile de editare. Măsura ar putea fi luată pentru a face faţă concurenţei Wikipedia, care are aproximativ 6 milioane de vizitatori pe zi.
Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close