Antena 3 CNN Opinii Excesul de PSD dăunează grav sănătăţii

Excesul de PSD dăunează grav sănătăţii

Excesul de PSD dăunează grav sănătăţii
17 Feb 2010   •   10:42

După taxa pe fast-food de ce n-ar merge şi o taxă pe ştirile despre PSD? De ce ar fi mai nesănătos un hamburgher sau o şaormă decât un ghiveci de vorbe cu şi despre pesedişti certându-se la televizor de dimineaţă până în miezul nopţii? Dacă primele îngraşă copii şi cresc colesterolul părinţilor ultimele riscă deja să ne strice de cap.

Deci Iliescu se retrage din toate funcţiile deţinute în partid. Auzi asta şi-ţi zici, ca orice om normal cum te crezi încă, aoleu, păi fără Ion Iliescu ce mai înseamnă PSD? Dacă renunţă însuşi fondatorul partidului la ?toate funcţiile deţinute? e criză mare, e recesiune, e faliment curat. Mai stă cineva să se întrebe, da, chiar, oare la ce funcţii renunţă de fapt Ion Iliescu? Nu, garantat. Nu de Vanghelie ci de mintea noastră deja în ceaţă. De fapt Ion Iliescu nici nu prea are la ce să renunţe pentru simplu fapt că nu are nici o funcţie în partid. Cea de preşedinte de onoare, nu e o funcţie ci o etichetă. Un abţibild.

Ce face atunci, de fapt, Ion Iliescu? Nimic, dar sună bine, nu? Ştirea vine după supărarea lui Adrian Năstase care şi-a retras şi el candidatura la şefia partidului, urmată de ştirea că şi Miron Mitrea se gândeşte să renunţe. Nu renunţă de fapt dar i-a trecut prin minte s-o facă şi a zis-o, deci e o vorbă, deci o ştire. La câteva ore distanţă şi Cristian Diaconescu, zice cineva care e confirmat de altcineva, face pasul înapoi şi intră în echipa lui Mircea Geoană. Nu-i adevărat, replică mai târziu Diaconescu însuşi, dar ştirea e ştire deşi tot ce rămâne din ea e o simplă senzaţie şi aia redundantă. Şi anume că Diaconescu e un tip cam nehotârât, că doar nu iese fum fără foc, şi sigur i-o fi scăpat omului vreo vorbă între patru ochi sau două urechi cum că se gândeşte şi el la o retragere.

Staţi aşa, că se retrage şi Ilie Sârbu. Nu din vreo funcţie, nu din vreo candidatură, nu din partid ci dintr-o echipă. Nu-l mai suţine pe Mircea Geoană pentru că între timp i s-a retras ginerele Ponta. Care nici el nu s-a retras de fapt din ceva anume ci doar dintr-o intenţie de ceva. Intenţiona să nu candideze la şefia partidului dar acum s-a retras din ea şi se bagă. Iar Ilie Sârbu se bagă şi el pe lista de susţinători, cu filială cu tot.

Între timp se retrage şi Liviu Dragnea. Nu din funcţia de secretar general, că asta chiar ar fi fost o ştire, ci doar din propriile vorbe. Ieri susţinea votul pe liste pentru conducerea partidului, azi susţine votul pe persoane. Proaspăt retrasul Adrian Năsatse îi cere să-şi explice şi el această bruscă răzgîndire şi din asta, ţup, înc-o ştire.

Deci despre ce vorbim noi aici? Da, aţi ghicit, deci încă suntem sănătoşi. Vorbim despre pensii, despre salarii, despre cum se circulă prin Bucureşti, despre tot ce ne interesează cu adevărat. Ba nu, că m-am răzgândit. Am auzit că se retrage şi Geoană. Ba nu, că de fapt nu se retrage ci i se cere să se retragă. Bag ştirea chiar acum că poate se răzgândeşte şi el.

Raul Zan

×
Subiecte în articol: Ion Iliescu Raul Zan
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close