Antena 3 CNN Politică Adrian Năstase: Băsescu a primit ceea ce merită: normalitate

Adrian Năstase: Băsescu a primit ceea ce merită: normalitate

Adrian Năstase: Băsescu a primit ceea ce merită: normalitate
Sursa foto: adrian nastase
24 Noi 2009   •   01:43

După anunţarea rezultatelor alegerilor, fostul premier al României Adrian Năstase a remarcat că aproape 70% dintre cei care s-au prezentat duminică la vot au ales să voteze pentru altcineva decât Traian Băsescu.
În cea mai recentă postare pe blogul său, el scrie că prezidenţibialii care s-au declarat făţiş anti-Băsescu şi au primit votul românilor depăşesc cu mult 50%- procentele lui Mircea Geoană, Crin Antonescu, Sorin Oprescu şi alţii.
?Sprijinul acestora pentru candidatul anti-Băsescu se poate dovedi crucial pentru mobilizarea la vot şi depăşirea cu mult a pragului de 50%, necesar pentru câştigarea alegerilor. Aici va interveni capacitatea lui Mircea Geoană de a-şi pune în valoare caracteristicile care-l departajează net de Traian Băsescu. Faţă de ultimii 5 ani, în care Traian Băsescu a promovat ideea de divide et impera, candidatul PSD are posibilitatea de a uni. Discutăm despre rolul de mediator al preşedintelui, rol atât de des şi virulent respins de Băsescu în ultima perioadă?, scrie Adrian Năstase.

Acesta mai remarcă faptul că ?Traian Băsescu a obţinut cel mai scăzut număr de voturi pentru un candidat în funcţie din istoria României. De asemenea, numărul de voturi pentru Traian Băsescu este mult sub orice scor obţinut de orice candidat al PSD din ultimii 20 de ani. Toate aceste ?curiozităţi? statistice subliniază situaţia foarte delicată în care se află preşedintele. Practic, Traian Băsescu a fost forţat să-şi reia jocul de diviziune. În acest sens, bezelele transmise deloc discret de către el şi servitorii săi portocalii către liberali nu au schimbat imaginea ultimilor 5 ani. Preşedintele în funcţie a minţit şi a manipulat toţi partenerii politici viabili, pe unii chiar de mai multe ori. În astfel de condiţii, este greu de crezut că alegătorii vor ţine cont de tânguielile sale cu iz de dans de seducţie electorală?, crede politicianul.
El crede că scopul comun trebuie să fie revenirea la normal a politicului din România, inclusiv creşterea încrederii populaţiei în procesul politic, ţinte ce ?nu pot fi atinse fără înlăturarea lui Traian Băsescu?, arată liderul său în postarea sub titlul ?Băsescu primeşte ceea ce merită: normalitate?.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close