Antena 3 CNN Politică Eugen Tomac, secretarul care s-a ocupat de buletinele de vot din străinătate, în relaţii cu familia Băsescu

Eugen Tomac, secretarul care s-a ocupat de buletinele de vot din străinătate, în relaţii cu familia Băsescu

Eugen Tomac, secretarul care s-a ocupat de buletinele de vot din străinătate, în relaţii cu familia Băsescu
12 Dec 2009   •   09:30

Secretarul de stat Eugen Tomac, care a dispus ca buletinele de vot din secţiile din străinătate să nu fie încă transmise la Bucureşti, are strânse legături cu familia Băsescu. Tomac a candidat anul trecut pentru un post de deputat şi a fost sprijinit în campania electorală de Elena Băsescu, susţin ziariştii de la Jurnalul Naţional. Totodată, el s-a implicat activ în campania electorală prezidenţială, în sprijinul lui Traian Băsescu.


Eugen Tomac, secretar de stat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni a participat la mai multe campanii electorale alături de familia Băsescu.

În noiembrie 2008, Tomac a candidat în alegerile parlamentare, din partea PD-L, pentru un post de deputat în colegiul Europa de Est-Asia, dar a pierdut.

La acel moment, era consilier personal al preşedintelui Traian Băsescu pe probleme privind relaţiile cu românii de pretutindeni, notează Jurnalul Naţional.
Eşecul la alegeri i-a adus însă promovarea ca secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe.

În campania electorală de anul trecut, Eugen Tomac a avut-o alături pe mezina preşedintelui, Elena Băsescu. Fiica cea mică a preşedintelui a stat două săptămâni la Chişinău, participând la lansarea campaniei lui Tomac, originar din Moldova.

Anul acesta, Eugen Tomac a întors sprijinul familiei prezidenţiale.
În calitate de secretar de stat în MAE, Tomac s-a implicat activ în organizarea alegerilor.

PSD l-a acuzat că s-a deplasat în străinătate pe bani publici pentru a-i face campanie electorală lui Traian Băsescu.

Potrivit lui Titus Corlăţean, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe, din Senat, Eugen Tomac ar fi solicitat, în numele MAE, să îi fie comunicate datele de identificare a reprezentanţilor partidelor în secţiile de votare, fapt ilegal.

Senatorul PSD l-a mai acuzat pe Tomac că a încercat să impună controlul PD-L în secţiile de votare din străinătate.



Antena3

×
Subiecte în articol: eugen tomac alegeri prezidentiale
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close