Antena 3 CNN Politică Iliescu: Partidele trebuie să se unească pentru o victorie împotriva unui despot potenţial

Iliescu: Partidele trebuie să se unească pentru o victorie împotriva unui despot potenţial

Iliescu: Partidele trebuie să se unească pentru o victorie împotriva unui despot potenţial
Sursa foto: ion iliescu
23 Noi 2009   •   00:38

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, duminică seară, după anunţarea primelor estimări ale rezultatelor alegerilor prezidenţiale, că plasarea lui Mircea Geoană pe locul al doilea reprezintă nu o victorie, ci un clasament provizoriu.
Iliescu a spus că în al doilea tur va conta atât mobilizarea partidului, cât mai ales dialogul politic cu celelalte forţe din majoritatea parlamentară care a demis Guvernul Boc.
El a apreciat că problema fundamentală este întreruperea unui mandat care "a adus scandal" în ţară şi impunerea unui om care să asigure conlucrarea între instituţiile statului.
Iliescu a spus că este important ca partidele cu alţi candidaţi decât Traian Băsescu să se unească "pentru o victorie împotriva unui despot potenţial".
De asemenea, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a afirmat că în turul al doilea voturile se vor reorienta.
El a dat exemplul alegerilor din 2004, când el a avut în primul tur 41% din voturi, iar Traian Băsescu a avut 33% şi acesta din urmă a reuşit să câştige în al doilea tur de scrutin.
Antena3.ro

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close