Antena 3 CNN Politică "Premieră": Guvernul a alocat mai mulţi bani pentru primăriile PNL. 21 de milioane lei pentru 577 edili

"Premieră": Guvernul a alocat mai mulţi bani pentru primăriile PNL. 21 de milioane lei pentru 577 edili

"Premieră": Guvernul a alocat mai mulţi bani pentru primăriile PNL. 21 de milioane lei pentru 577 edili
Sursa foto: Guvern
04 Mai 2010   •   16:13

Guvernul a alocat în ultima şedinţă, fonduri totale pentru primării de 68,3 milioane lei, puţin peste 16,5 milioane euro. Din această sumă, 19,6 milioane lei au revenit unui număr de 233 primării conduse de reprezentanţi PDL şi alte 21,2 milioane lei au fost împărţite între 577 unităţi administrative conduse de reprezentanţi liberali. 232 de edili social-democraţi au primit repartizări de fonduri în valoare totală de 13 milioane de lei, în timp ce UDMR a primit fonduri totale de 4,2 milioane lei, pentru 34 de primării. De altfel, majoritatea unităţilor administrative au primit sume cuprinse între 3-4.000 lei, cazul celor mai multe primării ale PSD şi PNL şi până la 400.000 lei, situaţia mai multor primării PDL şi UDMR.


Fondurile au fost alocate prin hotărâre de guvern aprobată în ultima şedinţă, banii fiind luaţi din Fondul de rezervă bugetară, prin suplimentarea sumelor defalcate din TVA pentru finanţarea unor proiecte de investiţii şi a unor cheltuieli curente şi de capital.
Prin acelaşi act normativ, bugetul Secretariatului General al Guvernului a fost suplimentat cu 18,5 milioane lei, banii urmând să fie alocaţi bisericilor şi altor unităţi de cult
Astfel de hotărâri au mai fost aprobate de Guvern şi pe parcursul anului trecut, când sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale au fost suplimentate din Fondul de rezervă bugetară, iar banii au fost alocaţi mai multor primării, preponderent de la PDL şi PNL, tot pentru finanţarea unor cheltuieli curente şi de capital.
În urmă cu un an, Guvernul PSD-PDL a repartizat autorităţilor locale fonduri de 662 milioane lei din sume defalcate din TVA pentru finanţarea proiectelor de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive, cei mai mulţi bani fiind alocaţi primăriilor conduse de cele două partide.
Hotărâri similare de distribuire a sumelor defalcate din TVA au fost aprobate şi de Guvernul PNL, pe finalul anului 2008, iar banii au fost alocaţi atunci în principal către primării conduse de PNL şi PSD.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: primari fonduri guvern PNL PSD UDMR
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close