Antena 3 CNN Politică Tokes, primul eurodeputat român care va fi ales vicepreşedinte al Parlamentului European

Tokes, primul eurodeputat român care va fi ales vicepreşedinte al Parlamentului European

Tokes, primul eurodeputat român care va fi ales vicepreşedinte al Parlamentului European
Sursa foto: Laszlo Tokes
09 Iun 2010   •   16:08

Europarlamentarul Laszlo Tokes este pe punctul de a prelua funcţia de vicepreşedinte al parlamenmtului European, în locul lui Pál Schmitt, care a devenit recent preşedinte al Parlamentului Ungar. Candidatura lui Tokes pentru acest post a fost propusă de către popularii europeni, grupare politică din care eurodeputatul face parte şi a fost susţinută atât de europarlamentarii UDMR şi PDL, cât şi de cei ai FIDESZ.
Validarea sa în funcţie va avea loc săptămâna viitoare, când are loc sesiunea plenară a legislativului european de la Strasbourg.
"Este o onoare pentru mine, că am fost nominalizat de către Delegaţia Maghiară a PPE, cu sprijinul Delegaţiei Române, la o funcţie atât de importantă. Voi depune toate eforturile pentru lărgirea şi întărirea colaborării maghiaro-române, în baza valorilor europene. Am încredere în faptul că voi beneficia de sprijinul majorităţii Parlamentului European săptămâna viitoare. Dacă voi fi ales, voi promova şi reprezenta în continuare valorile şi spiritul Revoluţiei de la Timişoara", a declarat Tokes Laszlo, la finalul şedinţei facţiunii PPE, prin intermediul unui comunicat de presă.

În timp ce parlamentarii democrat-liberali de acasă acuză trădările repetate ale UDMR în legislativ, eurodeputatul PDL Cristian Preda salută nominalizarea lui Tokes pe care o prezintă ca un ?simbol al reconcilierii româno-maghiare, într-o Europă a toleranţei şi a deschiderii?
"Laszlo Tokes va deveni primul deputat din România ales vicepreşedinte al Parlamentului European. În această dimineaţă, el a primit susţinerea întregului grup PPE pentru a candida la această funcţie, fiind elogiat ca simbol al luptei anticomuniste. Revoluţia română produce încă efecte.Ca vicepreşedinte al Parlamentului European, Tokes poate deveni şi un simbol al reconcilierii româno-maghiare, într-o Europă a toleranţei şi a deschiderii", scrie Preda.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close