Antena 3 CNN Actualitate Bilanţul furtunii din Capitală: Zeci de străzi inundate, copaci cazuţi şi trafic paralizat

Bilanţul furtunii din Capitală: Zeci de străzi inundate, copaci cazuţi şi trafic paralizat

Bilanţul furtunii din Capitală: Zeci de străzi inundate, copaci cazuţi şi trafic paralizat
07 Iul 2009   •   08:55

Zile sufocante şi seri cu ploi torenţiale. Aşa se pare că va fi această vară. Aşa a fost şi luni seară când o ploaie de un sfert de oră a dat peste cap traficul în Capitală. Zeci de străzi au fost inundate în zonele Magheru, Colentina şi Berceni. Apa a atins pe unele porţiuni chiar şi o jumătate de metru, şi, ca de fiecare dată, canalizarea nu a mai făcut faţă.

Zeci de străzi din toată Capitala au fost inundate după o ploaie torenţială de doar o oră. Traficul a fost paralizat în zonele Magheru, Colentina sau Berceni. Apa a atins în unele zone chiar şi o jumătate de metru iar canalizarea nu a mai făcut faţă.

Locatarii unui bloc din Sectorul 2 au rămas fără curent si gaze din cauza ploilor. Subsolul blocului a fost inundat la scurt timp după începerea ploii, apa măsurând peste un metru.

160 de pompieri ISU au intervenit cu 20 de motopompe, 37 de autospeciale şi 78 de autocamioane pentru eliminarea apei de pe străzi şi din subsoluri.

Şi tot în Bucureşti, pe unul dintre bulevarde un copac s-a prăbuşit noaptea trecută peste două maşini, una parcată, iar cealaltă aflată în trafic. Pomul era bătrân, iar oamenii care locuiesc în zonă spun că se aşteptau ca acesta să cadă la un moment dat. Proprietarii maşinilor avariate spun că vor da în judecată ADP-ul.

Şoferul spune că a fost norocos, deoarece pe maşina sa au căzut doar câteva crăci, iar trunchiul copacului a căzut pe trotuar.

Luni seară, meteorologii au emis o atenţionare cod galben de ploi şi vânt pentru Bucureşti şi judeţul Ilfov. Avertizarea a fost valabilă până la ora 21:00.

Antena 3

×
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close