Antena 3 CNN Actualitate Ion Iliescu s-a retras, după opt ani de Parlament şi zece de Preşedinţie

Ion Iliescu s-a retras, după opt ani de Parlament şi zece de Preşedinţie

Ion Iliescu s-a retras, după opt ani de Parlament şi zece de Preşedinţie
21 Noi 2008   •   19:34

După 20 de ani de politică în prima linie şi opt ani în băncile Parlamentului, astăzi a fost ziua în care Ion Iliescu a spus "la revedere". A călcat printre ultimele dăţi în Senat, şi-a luat câteva documente şi, printre picaturi, ne-a spus că nu regretă nicio clipă retragerea pentru că, în viaţă, sunt momente în care trebuie să laşi pârtia liberă.
Foarte bine dispus, Ion Iliescu şi-a făcut apariţia în Senat vineri, la prânz. A intrat direct în sala de grup parlamentar a PSD şi a zăbovit acolo. Nu va mai veni de multe ori. Nu mai candidează, momentele cu Ion Iliescu în Senat s-au sfârşit. După opt ani de Parlament şi zece de Preşedinţie.
?Nu vreau să mă prindă vârsta de 80 de ani, în băncile Parlamentului. Şi doresc să încep să-mi gestionez mai bine timpul pe care-l am?, a declarat Ion Iliescu.
Spune că, la un moment dat, oamenii trebuie să ştie când să se retragă. Vin tinerii din urmă, cu toate că Parlamentul nu mai e ce-a fost. Şi aşa îşi aminteşte cu plăcere, de dezbaterile anilor '90.
Opt ani a stat în Senat şi opt ani a condus social-democraţia din poziţia de şef de grup parlamentar. Dar cel mai dificil a fost momentul 1996. Se aşeza în băncile Parlamentului după o înfrângere. ?A fost o experienţă nouă pentru mine. Era după o înfrângere. Am pierdut alegerile din 1996. Pentru mine nu e greu, sunt adaptabil. Nimic nu mă descumpăneşte?, a spus Ion Iliescu.
Nu ştie cine va veni după el, la şefia grupului şi nici nu prea ştie ce să ia cu el din Senat. După câteva minute, a luat câteva documente sub braţ, şi-a pus pălăria şi paltonul şi a plecat. S-a dus la frizer. Nu, din politică nu iese. Rămâne cum tot el a stabilit. Va pleca de pe scenă doar cu piciarele înainte.
Observator

×
Subiecte în articol: Ion Iliescu retragere Senat politica
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close