Antena 3 CNN Actualitate Syda, logodnicul Elenei Băsescu, a renunţat la postul din Ministerul Economiei (VIDEO)

Syda, logodnicul Elenei Băsescu, a renunţat la postul din Ministerul Economiei (VIDEO)

Syda, logodnicul Elenei Băsescu, a renunţat la postul din Ministerul Economiei (VIDEO)
Sursa foto: syda
03 Apr 2010   •   15:39

Iubitul Elenei Băsescu, numit de prieteni Syda, a anunţat că renunţă la postul pe care îl deţinea în Ministerul Economiei. Acest post i-a dat posibilitea să câştige concursul pentru preluarea funcţiei de secretar pe probleme economice al Ambasadei Românei din Paris.

Logodnicul Elenei Băsescu susţine că a absolvit cursuri de relaţii internationale şi diplomaţie ale unei universităţi din Franţa şi vorbeşte fluent două limbi străine.

"Nu mi-am imaginat însă că prezentarea la un concurs anunţat transparent pentru o funcţie de nivel tehnic poate stârni atatea acuzaţii nedrepte la adresa unor demnitari ai statului român care nu au avut nici un rol în cariera mea", se arată în compunicatul lui Bogdan Ionescu.

Premierul a evitat sa comenteze modul în care iubitul Elenei Basescu a ajuns secretar econimic în Ambasada României la Paris.

Presa a semnalat că Bogdan Ionescu, zis şi Syda, a fost singurul candidat pentru postul de secretar economic la Ambasada României din Paris. Concursul nu a fost anunţat public şi nici pe site-ul Ministerului de Externe.

Syda, singurul candidat la concursul pentru postul de la ambasada din Paris

Bogdan Ionescu trebuia să îşi ia în primire postul de secretar economic la ambasada României din Paris, după ce a câştigat un concurs de care n-a ştiut nimeni şi la care a concurat doar el. Pentru postul de la ambasadă, iubitul Elenei Băsescu şi-a făcut încălzirea la ministerul lui Adriean Videanu, un ministru cu care mama lui este asociată într-o firmă.

Înainte de a câştiga postul de secretar în Ambasada României la Paris, Syda a fost consilier la Ministerul Economiei, sub mandatul lui Adriean Videanu. S-a angajat la începutul lunii martie şi pe 22 ale aceleiaşi luni a participat la concursul de la Externe. Jurnaliştii de la Libertatea scriu că Bogdan Ionescu a fost singurul candidat, iar concursul nu a fost anunţat în nici în presă, nici pe site-ul instituţiei. Nota obţinută a fost maximă, în condiţiile în care Bogdan Ionescu lucra doar de câteva săptămâni în minister şi nu avea experienţă în domeniu.

După ce ar fi preluat postul de secretar economic de la Paris, Syda ar fi primit şi o locuinţă în capitala Franţei, fiind astfel mai aproape de iubita lui, care stă mai mult la Bruxelles de cînd este europarlamentar.

Mama lui Syda, asociată cu ministrul Videanu într-o firmă de brokeraj

Bogdan Ionescu are prieteni în cabinetul Boc. Mama lui, Sida Ionescu, este asociată într-o firmă de brokeraj, Equity Invest, cu ministrul Adriean Videanu, după cum arată documentele de la Registrul Comerţului.

Presa economică scrie că firmă de brokeraj Equity Invest a avut afaceri de succes. Anul trecut a intemediat tranzacţii de 77,2 milioane de lei, întrecând casele de brokeraj cu vechime pe piaţă.



Antena 3





×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close