Antena 3 CNN Actualitate Marian Tutilescu, schimbat de la Poliţia Capitalei

Marian Tutilescu, schimbat de la Poliţia Capitalei

Marian Tutilescu, schimbat de la Poliţia Capitalei
Sursa foto: tutilescu
09 Apr 2009   •   19:20

Chestorul Marian Tutilescu a fost schimbat de la Poliţia Capitalei, el urmând să fie numit la şefia Direcţiei de Permise Auto, potrivit unor surse din poliţie.

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Cristian Ciocan a infirmat această informaţie, spunănd că este vorba despre o diversiune.

Înlocuirea lui Tutilescu vine după mai multe controale ale IGP la departamentele Judiciar şi Ordine Publică din cadrul Poliţiei Capitalei, în cadrul cărora s-au constatat mai multe nergeguli. De altfel, se pare căp acţiunea în forţă declanşată de Tutilescu în cazul Gigi Becali ar fi fost tocmai pentru ca acesta să îşi demonstreze utilitatea la şefia Poliţiei Capitalei.

În locul lui Tutilescu, care are deja vârsta de pensionare, ar putea fi împuternicit unul dintre adjuncţii care s eocupă de judiciar, dar nu este exclus ca la conducerea Poliţiei Capitalei să vină cineva de la Galaţi.

Vor fi schimbaţi din funcţie şi adjuncţii lui Tutilescu, chestorul Lucian Guran şi comisarul şef Aurel Smochină. Deciziile au fost luate în urma unei şedinţe a conducerii Ministerului de Interne, în care au fost analizate evenimentele de la Plaza Mall, de la sfârşitul lunii februarie.

Cinci persoane au fost reţinute atunci de poliţiştii, după un scandal în care au fost implicaţi agenţi ai firmei de pază BGS şi membri ai clanului Preda. În momentul scandalului, chestorul Marian Tutilescu nu se afla în Bucureşti, la comanda Poliţiei Capitalei fiind comisarul şef Constantin Adam. Ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, anunţa atunci că a dispus o anchetă la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti pentru verificarea modului în care se asigură ordinea şi siguranţa publică, dar şi supravegherea grupărilor criminale care acţionează pe raza Capitalei.

Antena3.ro

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close