Antena 3 CNN Actualitate Stadionul Lia Manoliu va avea un podium de premiere, realizat la cererea UEFA şi FIFA

Stadionul Lia Manoliu va avea un podium de premiere, realizat la cererea UEFA şi FIFA

Stadionul Lia Manoliu va avea un podium de premiere, realizat la cererea UEFA şi FIFA
Sursa foto: Lia Manoliu
07 Iun 2009   •   23:38

Viitorul stadion naţional va face parte din cercul exclusivist al stadioanelor, care au un podium de premiere. Jucătorii nu vor mai sta pe gazon, la finalul meciului, ca să primească trofeul Europa League, ci pe o platformă, chiar în faţa tribunei oficiale.

Tribuna de premiere, concepută special pentru învingători, a fost realizată la cererea UEFA şi FIFA şi a fost adăugată, ulterior, proiectului. Are şapte metri lungime şi doi lăţime.

Fără platformă stadionul, n-ar fi fost acreditat să găzduiască o finală de cupă europeană. Tribuna este la 3 metri deasupra gazonului, astfel ca toţi cei 55 de mii de spectatorii să-i vadă perfect pe câştigătorii Europa League din 2011 când va avea loc meciul de inaugurare a noului stadion.

Pe ea încap fără probeleme 11 jucători, antrenorul, rezervele dar şi restul staffului echipei câştigătoare. Sportivii vor ajunge pe podium direct de pe gazon dar şi de la vestiare.

Lia Manoliu este gândit nu doar ca arenă sportivă ci şi ca zonă de recreere. În partea de jos a tribunelor vor exista spaţii comerciale şi cafenele.

Observator


×
Subiecte în articol: Lia Manoliu podium europa league
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close