Antena 3 CNN Economic Auto Cum îi afectează pe români problemele apărute la maşinile Toyota, Peugeot, Citroen şi Honda

Cum îi afectează pe români problemele apărute la maşinile Toyota, Peugeot, Citroen şi Honda

Cum îi afectează pe români problemele apărute la maşinile Toyota, Peugeot, Citroen şi Honda
01 Feb 2010   •   17:54
ANTENA3.RO - EXCLUSIV ONLINE // ?Putem spune numai că, în România, nu s-au înregistrat sesizări din partea clienţilor referitoare la eventuale probleme cu pedala de acceleraţie. Decizia desfăşurării unei acţiuni de recall aparţine producătorului Toyota. Până în acest moment, nu am primit informaţii de la producător privind detaliile unei acţiuni de rechemare în service pe piaţa din România?, au declarat luni, pentru Antena3.ro, reprezentanţii Toyota România.

Antena3.ro a încercat astfel să răspundă la întrebările pe care şi le pun cei care posedă maşini Toyota. Producătorul japonez de automobile a rechemat, pe 21 ianuarie, 2,3 milioane de maşini din Statele Unite, din cauza faptului că pedala de acceleraţie se blochează în mocheta automobilului. 1,8 milioane de maşini vor fi rechemate şi în Europa. Din cauza defecţiunii la pedala de acceleraţie a automobilelor Toyota, ele pot accelera atunci când şoferul nu comandă acest lucru.

Se pare însă că nu doar Toyota recheamă maşini pentru această problemă. Potrivit unor informaţii făcute publice duminică de Reuters, PSA Peugeot Citroen ar rechema 90.000 de maşini, zece la sută din modelele Peugeot 107 şi Citroen C1 care au fost vândute în Europa, din cauza aceleiaşi defecţiuni, la pedala de acceleraţie. Oficialii Peugeot şi Citroen în România susţin însă că românii care au cumpărat acest modele nu sunt afectaţi de rechemare. Nu în ultimul rând, şi despre Honda au apărut informaţii că modelul Jazz ar avea unele probleme la geamurile electrice. Nimic grav însă, potrivit importatorului român, Honda Trading.

Defecţiunea cu pedala de acceleraţie îi afectează şi pe românii posesori de Toyota?

Conform reprezentanţilor români ai companiei Toyota în România, nu. Însă cei care sunt îngrijoraţi în privinţa maşinii pe care o conduc o pot duce la service, recomandă Toyota România... ?Cu toate că incidenţa problemei care stă la baza acţiunii de recall de la nivel european este foarte redusă, Toyota recomanda clienţilor care sunt îngrijoraţi în legatură cu acest aspect să contacteze cel mai apropiat Service Toyota pentru a solicita asistenţă înainte ca instrucţiunile de organizare a campaniei de service sa fie emise?.



Iată modelele Toyota comercializate în România care ar putea avea aceste probleme (în paranteză, anul fabricaţiei):

- AYGO (Feb 2005 ? Aug 2009)
- iQ (Nov 2008 ? Nov 2009)
- Yaris (Nov 2005 ? Sep 2009)
- Auris (Oct 2006 ? 5 Jan 2010)
- Corolla (Oct 2006 ? Dec 2009)
- Verso (Feb 2009 ? 5 Ian 2010)
- Avensis (Nov 2008 ? Dec 2009)
- RAV4 (Nov 2005 ? Nov 2009)

Peugeot 107 şi Citroen C1, nu au probleme în România

După anunţul conform căruia şi producătorul francez de automobiile PSA Peugeot Citroen recheamă 90.000 de maşini din cauza unei defecţiuni la pedala de acceleraţie, asemănătoare cu cea a modelelor Toyota, Antena3.ro a aflat că românii care folosesc aceste modele nu au, deocamdată, motive de îngrijorare.

?Nu exista niciun C1 în România care să fie afectat de acţiunea de recall, am primit confirmarea de la Paris?, a declarat, pentru Antena3.ro, Laura Antonov, Director Marketing la Citroen România.



?Toyota a lansat o campanie de rechemare la nivel european ce vizează 8 modele, în vederea rezolvarii unei posibile probleme survenite la pedala de acceleraţie. Printre autovehiculele rechemate se află şi modelul Toyota Aygo. Grupul PSA a decis, în conformitate cu politica sa de calitate, să lanseze campanii similare pentru modelele Peugeot 107 şi Citroen C1 produse în colaborare cu grupul Toyota. Aceste campanii preventive de rechemare vizează mai puţin de 10% din numărul autovehiculelor Peugeot 107 si Citroen C1 comercializate in Europa?, potrivit unui comunicat al Peugeot România.



Honda: În România nu sunt probleme cu Jazz, e cel mai fiabil model

Luni, producătorul auto japonez a anunţat că recheamă în service aproximativ 640.000 de automobile Honda Jazz din întreaga lume, fabricate în perioada 2002-2008, după descoperirea unor probleme la sistemul electric de acţionare a geamurilor. Problemele tehnice depistate la sistemul electric care acţionează geamurile pot provoca, în contact cu apa, un scurt circuit.

Conform Honda Trading, importatorul în România al mărcii, este vorba de o problemă la unele maşini din SUA, Anglia, Cipru, Malta, în special la cele cu volanul pe partea dreaptă. Prin urmare, ?în România nu sunt probleme cu Jazz, e cel mai fiabil model?, a declarat Florin Niţă, PR & Sales Coordinator Honda Trading România.



?Este vorba de o rechemare voluntară Honda, nu s-a demonstrat că maşina poate avea această problemă singură ci doar dacă este turnat un pahar cu suc sau o cantitate foarte mare de apă dintr-o dată, ceea ce este foarte puţin probabil să se întâmple. Honda s-a autosesizat pentru că îi pasă de clienţii săi. În România nu există problema aceasta, clienţii români nu intră sub incidenţa rechemării. Din câte ştiu, e cel mai fiabil model Honda?, a explicat reprezentantul Honda în România.

Florin Tulbure, Antena3.ro

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close