Antena 3 CNN Economic Auto Ford anunţă o defecţiune a softului care controlează frâna la două modele de automobile hibride

Ford anunţă o defecţiune a softului care controlează frâna la două modele de automobile hibride

Ford anunţă o defecţiune a softului care controlează frâna la două modele de automobile hibride
05 Feb 2010   •   15:08

După Toyota a venit rândul unui alt producător de automobile să anunţe că are probleme la anumite modele. Ford a anunţat vineri că va repara 17.600 de vehicule hibride Fusion şi Mercury Milan (comercializate în SUA), care ?ar putea da şoferilor impresia? că rămân fără frâne atunci când încearcă să oprească maşina, relatează www.freep.com.

Producătorul american a declarat că problema la sistemul de frânare apare atunci când maşina trece din modul de frânare care recuperează energia în cel convenţional, hidraulic.



Said Deep, purtătorul de cuvânt al Ford a declarat că vehiculele îşi menţin capabilităţile de frânare, însă ?unele persoane ar putea percepe acea tranziţie ca o pierdere a capacităţii de frânare?.

Ford Fusion Hybrid 2010


Compania a dezvoltat un soft pentru remedierea programului care controlează acest sistem. Acesta schimbă senzaţia la apăsarea pedalei, astfel încât să nu ?cadă? brusc şi să dea acea falsă impresie, potrivit lui Deep.

Schimbarea de soft este deja prezentă la toate vehiculele produse din 17 octombrie 2009.

Ford Mercury Milan Hybrid 2010


Ford a precizat că intenţionează să trimită o notificare prin poştă tuturor clienţilor care au vehicule afectate de această problemă, şi a adăugat că nu va percepe bani pentru reprogramarea soft-ului maşinii.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ford
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close