Antena 3 CNN Economic Auto General Motors va închide divizia Hummer, după ce vânzarea către o companie chineză a eşuat

General Motors va închide divizia Hummer, după ce vânzarea către o companie chineză a eşuat

General Motors va închide divizia Hummer, după ce vânzarea către o companie chineză a eşuat
Sursa foto: Hummer
25 Feb 2010   •   11:33

General Motors va opri producţia de maşini Hummer, după ce încercarea de a vinde brandul unei companii chineze a eşuat. Închiderea diviziei Hummer va dura câteva luni, timp în care peste 3.000 de oameni vor rămâne fără slujbe, informează Reuters.

Criza economică a afectat puternic marca Hummer, vânzările din 2009 fiind de şase ori mai mici decât în 2007. Vânzările s-au aflat în cădere liberă timp de trei ani, atât din cauza crizei aconomice, dar şi a faptului că Hummer-ul este una dintre cele mai poluante maşini din lume.

La sfârşitul lunii august, constructorul american de automobile General Motors (GM) anunţase că va încheia un acord definitiv pentru vânzarea diviziei Hummer cu grupul chinez Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery. Demersurile nu au fost, însă, finalizate. Oficialii chinezi au oprit tranzacţia estimată la 150 de milioane de dolari.

Autorităţile chineze nu au acceptat achiziţia unui brad de maşini poluante, în condiţiile în care statul asitic pune accent pe masini "ecologice". Anul trecut, compania General Motors a fost nevoită să închidă şi divizia Pontiac.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: General Motors
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close