Antena 3 CNN Economic Auto În 2010, CNADNR face manual recensământul maşinilor (VIDEO)

În 2010, CNADNR face manual recensământul maşinilor (VIDEO)

În 2010, CNADNR face manual recensământul maşinilor (VIDEO)
Sursa foto: recensamant
12 Apr 2010   •   23:43

Compania Naţională de Drumuri face recensământul vehiculelor, ca să vadă pe ce trasee ar fi nevoie de drumuri mai mari. Interesant e că, în anul 2010, maşinile se numără .. cu mâna. Angajaţii de la drumuri au fost scoşi în stradă la numărat...orice merge pe roţi.

Aşa se numără în România anului 2010 autovehiculele care rulează pe străzi. O modalitate primitivă dacă te gândeşti că trăim într-o lume atât de tehnologizată. Dar poate că la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România tehnologia n-a ajuns încă.

?Fiecare îşi numără maşinile pe sensul de mers. De la 1 până la 10, la 10 face un semn să se ştie că sunt 10 maşini, după care iar de la 1 la 10? descrie Stoiciu Nicolae, un angajat al Administraţiei Naţionale a Drumurilor, complicatul sistem de numărare a maşinilor.

Şi trebuie să fii foarte bun la numărat pentru că pe un drum naţional cum este Bucureşti-Ploieşti, abia ai timp să respiri. Maşinile trec încontinuu.

Cei care numără nu trebuie să rateze nimic. Se calculează tot: bicicletele, căruţele, camioanele, tractoarele. Orice are roţi.

Monitorizarea traficului se face pe drumurile naţionale, judeţene şi comunale. Fiecare punct de înregistrare este amenajat în funcţie de posibilităţi - fie o masă de plastic cu umbrelă şi scaune, fie o cabină sau chiar în maşină.

În total, au fost amenajate peste 3000 de posturi de numărare în toată ţara. Recensământul a început la ora 8 de dimineaţă şi a ţinut până la orele 18.00. Următoarea rundă: marţea viitoare. Şi tot aşa până la toamnă. Rezultatele vor scoate la iveală care sunt cele mai circulate drumuri din România şi în funcţie de trafic se vor împărţi banii pentru întreţinere.



Antena 3

×
Subiecte în articol: masini recensamant CNADNR
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close