Antena 3 CNN Economic Auto Infotrafic. 21 de morţi şi 44 de răniţi grav, într-o singură zi, pe şoselele din România

Infotrafic. 21 de morţi şi 44 de răniţi grav, într-o singură zi, pe şoselele din România

Infotrafic. 21 de morţi şi 44 de răniţi grav, într-o singură zi, pe şoselele din România
07 Oct 2008   •   10:02

Acidentele rutiere devin din ce în ce mai numeroase în fiecare zi. Numai în cursul zilei de 5 octombrie, dispeceratul Centrului Operaţional din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a primit 48 de apeluri care au anunţat accidente grave. Nu mai puţin de 21 de oameni şi-au pierdut viaţa într-o singură zi, iar 44 au fost grav răniţi în urma accidentelor rutiere petrecute pe data de 5 octombrie.
Se pare că imprudenţa la volan şi nerespectarea regulamentului rutier sunt cauzele principale ale accidentelor rutiere. În 38 din cele 48 de accidente înregistrate pe 5 octombrie, vina a fost a conducătorilor auto. Pe cel de-al doilea loc între cauzele accidentelor se află imprudenţa pietonilor. Aceştia au provocat într-o singură zi nouă accidente rutiere grave. S-a înregistrat un singur caz în care un biciclist a fost vinovat pentru producerea unui accident rutier. Principalele motive ale producerii accidentelor, potrivit informaţiilor oferite de Poliţia Română, au fost neadaptarea vitezei, conducerea imprudentă şi traversarea neregulamentară a străzilor.
Unul dintre cele mai grave accidente s-a petrecut duminică seară. Un poliţist clujean a fost accidentat mortal de un autoturism care circula cu viteză mare şi al cărui şofer a pierdut controlul volanului într-o curbă periculoasă. Agentul de poliţie venise în ajutorul unui alt şofer care se răsturnase în curbă. La numai câteva minute după ce a sosit la locul accidentului, maşina în care se afla poliţistul a fost lovită violent de un alt autovehicul care a derapat în curbă.Poliţistul a fost strivit între cele două maşini.
Chiar şi luni noapte a avut loc un accident deosebit de grav pe Drumul Naţional 1, în dreptul localităţii sibiene Mohu. Două TIR-uri s-au ciocnit, după ce şoferul unuia dintre ele a pierdut controlul maşinii şi a intrat pe contrasens, unde s-a lovit de un alt TIR încărcat cu 14 tone de diluant şi vopsea. O parte din încărcătură s-a scurs pe şosea. Întreaga zonă a fost izolată, iar trei echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţe au spălat carosabilul cu apă. Şoferul vinovat de producerea accidentului a suferit mai multe răni şi se află acum internat la spitalul din Sibiu.
Tot luni noapte, un şofer care se afla sub influenţa alcoolului a reuşit să intre cu maţina în casa de bilete a Teatrului Masca din Capitală. Atât BMW-ul pe care îl conducea, cât şi casa de bilete au fost grav avariate. Potrivit Poliţiei Capitalei, conducãtorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,77 mg/l vapori alcool în aerul expirat.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close