Antena 3 CNN Economic Auto Nissan cheamă în service apoape 540.000 de automobile cu probleme la sistemul de frânare

Nissan cheamă în service apoape 540.000 de automobile cu probleme la sistemul de frânare

Nissan cheamă în service apoape 540.000 de automobile cu probleme la sistemul de frânare
Sursa foto: Nissan
03 Mar 2010   •   10:13

Nissan recheamă în service apoape 540,000 de automobile. Producătorul nipon a descoperit că o parte din maşinile vândute în Statele Unite au probleme la sistemul de frânare şi la indicatorul de combustibil.

Modelele vizate sunt Nissan Titan, Armada, Quest şi Infiniti QX56 produse între anii 2008 şi 2010. ?Nissan a descoperit că la baza acestor probleme stă o eroare de producţie a furnizorilor?, se arată într-un comunicat al companiei citat de Wall Street Journal. Până în prezent, nu au fost raportate accidente provocate de problemele semnalate de compania Nissan.

Marţi, producătorul american General Motors a rechemat 1,3 milioane de vehicule Chevrolet şi Pontiac, produse în ultimii cinci ani. Aici exista defecţiuni la sistemul de direcţie.

Agenţia americană de securitate rutieră a deschis o anchetă după ce a primit peste o mie de sesizări asupra sistemului de direcţie asistată al modelelor General Motors. Se crede că defecţiunea a provocat cel puţin 14 accidente, nu foarte grave totuşi. Fără să mai aştepte rezultatul anchetei, concernul a decis să-şi recheme maşinile pentru remedieri.

Problemele concernului american nu se compară, totuşi, cu cele de la Toyota, care a rechemat în ateliere nu mai puţin de nouă milioane de maşini. Dar momentul este deosebit de neplăcut pentru General Motors care tocmai a fost depăşit, în competiţia pentru piaţa americană, de rivalul Ford, pentru prima dată din 1998.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Nissan service
Parteneri
Categoria de români care va primi 1.500 de lei în plus la pensie
x close