Antena 3 CNN Economic Auto Atenţie, vitezomani. Detectoarele de radar au picat testul jurnaliştilor (VIDEO)

Atenţie, vitezomani. Detectoarele de radar au picat testul jurnaliştilor (VIDEO)

Atenţie, vitezomani. Detectoarele de radar au picat testul jurnaliştilor (VIDEO)
Sursa foto: radar
01 Mar 2010   •   19:57

Poliţia rutieră îşi scoate de luni la înaintare cele mai de temut arme. Noile radare au ieşit la vânat vitezomani. Oamenii legii spun că sunt indetectabile. Reporterii au făcut un experiment - au luat un radar, mai multe detectoare şi au făcut un experiment.

Experimentul a fost făcut într-o parcare de lângă Autostrada Soarelui, mai întâi cu un dispozitiv de ultimă generaţie care costă în jur de 300 de euro. Detectorul radar a început să piuie la mai puţin de 50 de metri de maşina poliţiei. Radarul i-a detectat însă la peste 70 de metri.

Reporterii au repetat experimentul. De data asta cu mai multe dispozitive. Mai exact, cu patru detectoare. O investiţie de aproximativ 2000 de euro. Deşi trei din cele patru i-auavertizat de existenţa unui radar, a fost prea târziu, pentru că poliţiştii i-au surprins la peste 70 de metri distanţă.

Au testat apoi şi timpul de reacţie a detectoarelor, cu maşina oprită. Poliţistul a pornit aparatul de măsurat viteza, însă dispozitivele au sesizat acest lucru abia după 5-6 secunde.

Noile radare au creat deja o isterie naţională. Mii de şoferi îşi dau cu părerea pe internet şi spun fie că o să-şi arunce detectoarele, fie că aşteaptă să se inventeze aparate noi care să-i scape de amenzi mari.



Observator

×
Subiecte în articol: radar
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close