Antena 3 CNN Economic Auto Toyota Prius, scăpată de sub control pe o autostradă din SUA. Acceleraţia s-a blocat la 100 km/h (VIDEO)

Toyota Prius, scăpată de sub control pe o autostradă din SUA. Acceleraţia s-a blocat la 100 km/h (VIDEO)

Toyota Prius, scăpată de sub control pe o autostradă din SUA. Acceleraţia s-a blocat la 100 km/h (VIDEO)
09 Mar 2010   •   17:02

Problemele constructorului japonez de maşini Toyota continuă. Un şofer din Statele Unite spune că a trecut prin clipe de groază după ce pedala de acceleraţie a maşini sale, o Toyota Prius, s-a blocat la peste o sută de kilometri la oră. Cu ajutorul unei maşini de poliţie şi a îndrumărilor agentului, într-un final, şoferul a reuşit să oprească automobilul.

Şoferul automobilului a sunat la numărul de urgenţă al poliţiei, după ce a constat că nu mai poate controla acceleraţia maşinii şi nici frâna. Pedala de acceleraţie se blocase la peste o sută de kilometri la oră, iar şoferul nu mai putea face nimic pentru a opri maşina. Un agent de poliţie s-a apropiat atunci de automobilul scăpat de sub control şi a încercat să îl îndrume pe şofer.


"S-a apropiat de maşină, mi-a spus ce să fac, iar eu apăsam pedala de frână, mă uitam pe geam la el şi mi-a spus să folosesc frâna de urgenţă", a declarat James Sikes, proprietarul modelului Toyota Prius scăpat de sub control.

"Pur şi simplu încerca să frâneze, iar maşina aproape că nu încetinea deloc. Am observat că a accelerat din nou şi am ajuns la 145 de kilometri la oră", a declarat poliţistul Todd Neibert, de la California Highway Patrol.

După ce a apăsat încontinuu frâna, maşina a încetinit la 80 de kilometri la oră. Şoferul a oprit apoi motorul, a tras frâna de urgenţă, a încetinit şi s-a proptit în spatele maşinii de poliţie. Şoferul maşinii Toyota susţine că, în urmă cu două săptămâni, a dus automobilul la dealer pentru reparaţii după ce a fost rechemată în service.

Toyota a rechemat peste opt milioane şi jumătate de maşini din toată lumea în service, iar aproximativ 6 milioane numai în Statele Unite. Din 2000 şi până în prezent, autorităţile americane au primit plângeri în care 54 de cazuri de decese erau legate de defecţiunile de acceleraţie ale maşinilor Toyota.



Antena 3

×
Subiecte în articol: autostrada
Parteneri
Sursa infectării în cazul marelui actor Florin Piersic
x close