Antena 3 CNN Actualitate Cultură Marcel Iureş deschide a VII-a ediţie a Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD cu spectacolul ABSOLUT

Marcel Iureş deschide a VII-a ediţie a Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD cu spectacolul ABSOLUT

Marcel Iureş deschide a VII-a ediţie a Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD cu spectacolul ABSOLUT
27 Aug 2014   •   13:31

Pe 1 septembrie se deschide cea de-a șaptea ediție a Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD cu spectacolul “Absolut” de la Teatrul Act în interpretarea actorului Marcel Iureș, regia Alexandru Dabija.

Anul acesta este prima ediție internațională și primul an în care festivalul se transformă în bursa de spectacole.

Până pe 11 septembrie, la Muzeul Țăranului Român, festivalul aduce în fața publicului 32 de spectacole, producții ale teatrelor independente din Bucuresti și spectacole independente reprezentative din Anglia (spectacolul “Blind Hamlet” prezentat în Festivalul de la Edinburgh), Franța (spectacolul “A l’ombre de core” prezentat în Festivalul de la Avignon) și Ungaria (spectacolul “Asteptandu-l pe Godot”).

Sub norul de teatru de anul acesta se adună actori precum Marcel Iureș, Oana Pellea, Marian Râlea, Magda Catone, Maia Morgenstern, Claudiu Bleonț, Marius Manole, Vlad Zamfirescu, Șerban Pavlu, Medeea Marinescu și foarte mulți actori tineri și foarte tineri. Detalii despre toate distribuțiile și programul complet al spectacolelor este afișat pe site-ul festivalului: www.undercloud.ro

Juriul celei de-a șaptea ediții este format din actorul George Ivașcu, regizorul Sanda Manu, criticul de teatru Ludmila Patlanjoglu, jurnalistul Cristina Bazavan, teatrologul Irina Ionescu.

Valori Undercloud:
Se definește prin calitate, nu prin cantitate.
Promovează valoarea, nu notorietatea…autenticitatea, nu comercialul.
Se adresează persoanelor fără vârstă, fără prejudecăți și fără fiţe.
E cool ca atitudine, e kinky ca vibrație, e sănătos ca spirit, e necesar pentru ca e pe bune.

“Undercloud a apărut din dorința de a da o sanșă reală teatrului independent, un teatru viu, sănătos, care a început să fie perceput prin anii 1995-1996 ca un strigăt și s-a dezvoltat ulterior ca o mișcare de neignorat. Undercloud susține artiști tineri și cu experiență care nici dacă se chinuie nu consumă bugetele teatrului de stat, nu pentru că nu și-ar dori ci pentru că nu le dețin, în schimb produc din bani privati…oxigen cultural.” - Chris Simion, regizor & scriitor - Directorul Festivalului.

Biletele se pot procura online prin www.bilete.ro sau de la info-point Undercloud situat în curtea Muzeului Țăranului.


×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close