Antena 3 CNN Actualitate Cultură Radu Beligan a împlinit 95 de ani. Maestrul a devenit CEL MAI LONGEVIV actor aflat pe scenă

Radu Beligan a împlinit 95 de ani. Maestrul a devenit CEL MAI LONGEVIV actor aflat pe scenă

Radu Beligan a împlinit 95 de ani. Maestrul a devenit CEL MAI LONGEVIV actor aflat pe scenă
Sursa foto: Foto: Agerpres
14 Dec 2013   •   13:02
Radu Beligan s-a nascut pe 14 decembrie 1918. Este un artist cu o bogata activitate in teatru, film televiziune si radio, actor si regizor cu un repertoriu complex, clasic si modern, fiind considerat unul dintre discipolii actritei Lucia Sturdza Bulandra si al scriitorului Eugen Ionescu.
 
A interpretat roluri celebre din literatura romana si universala precum: Leon Saint Pe - „Egoistul" de Jean Anouilh;  Ianke - „Take, Ianke şi Cadâr" de Victor Ion Popa, Guglielmo - „Numele trandafirului" de Umberto Eco,  Herb Tucker - „Poveste din Hollywood" - Neil Simon, Domenico - „Filumena Marturano" de Eduardo De Fillippo, Chereea - „Caligula" de Albert Camus, Romulus - „Romulus cel Mare" de Friedrich Dürrenmatt, Richard al III-lea „Richard al III-lea" de William Shakespeare, Robespierre - „Danton" de Camil Petrescu, Mel - „Prizonierul din Manhattan" de Neil Simon, George - „Cui i-e frică de Virginia Woolf?" de Edward Albee, Trinculo - „Furtuna" de William Shakespeare, Agamemnon Dandanache - „O scrisoare pierdută" de I.L. 
Caragiale, Hlestakov - „Revizorul" de Nikolai Vasilievici Gogol, Romeo -„Romeo şi Julieta de William Shakespeare etc.
 
Radu Beligan este membru de onoare al Academiei Romane din anul 2004, iar in martie 2011 a primit o stea pe Aleea Celebritatilor din Bucuresti.
 
Radu Beligan joaca sambata, 14 decembrie, de la ora 19.00, pe scena Teatrului Metropolis, o reprezentatie pentru apropiatii din lumea teatrului. Aceasta piesa este ca un dar de la maestru pentru teatul Metropolis la implinirea a 6 ani. 
 

×
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close