Antena 3 CNN Timp liber Film A murit un actor-cheie din serialul ”Game of Thrones”

A murit un actor-cheie din serialul ”Game of Thrones”

A murit un actor-cheie din serialul ”Game of Thrones”
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    22 Oct 2017   •   13:48

Veteranul actor Roy Dotrice, care l-a interpretat pe "Hallyne Pyromance", expertul în explozibili în celebrul serial "Game of Thrones", a murit în casa lui din Londra, la 94 de ani, relatează online ziarul spaniol Estrella Digital. 

A trecut mult timp de când nu mai face parte din popularul serial "Game of Thrones", unde totuşi a avut un rol-cheie în cel de-al doilea sezon al celebrului serial. Dotrice ar fi trebuit să-l interpreteze pe Marele Maestru Pycelle, însă din cauza vârstei sale avansate şi sănătăţii sale precare, rolul i-a fost încredinţat lui Julian Glover. 

Deşi mulţi şi-l vor aminti ca Hallyne Pyromance, expertul alchimist din King's Landing, veteranul actor britanic a intervenit în numeroase proiecte şi a jucat în filme celebre precum 'Amadeus', câştigător a opt premii Oscar, unde l-a interpretat pe Leopold Mozart, tatăl lui Wolfgang Amadeus Mozart. El a avut şi foarte multe roluri în piese de teatru, prima sa iubire. 

Actorul, în pofida vârstei sale avansate, a jucat şi în filme comerciale mai recente precum 'Hellboy II', 'Mr. & Mrs.Smith' 'Alien Hunter', sau 'The Scarlet Letter'. Dotrice a câştigat în anul 2000 prestigiosul premiu Tony, la categoria cel mai bun actor, pentru rolul său în adaptarea pentru teatru a filmului 'A Moon for the Misbegotten'. 

Roy Dotrice a fost unul din actorii cheie ai serialului "Game of Thrones", personajul său Wisdom Pyromance având o contribuţie importantă la derularea intrigii. Lider al ordinului Alchimiştilor, Hallyne este vizitat de Tyrion Lannister în al doilea sezon al serialului. Maestrul îi dezvăluie atunci lui Tyrion puterea focului verde, care poate ajuta la distrugerea unui oraş întreg. Este substanţa explozibilă pe care Tyrion o va folosi mai târziu pentru a distruge flota lui Stannis Baratheon în lupta de la Blackwater.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Game of Thrones
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close