Antena 3 CNN Timp liber Muzică Co-fondatorul şi chitaristul trupei Eagles, Glenn Frey, a murit

Co-fondatorul şi chitaristul trupei Eagles, Glenn Frey, a murit

Co-fondatorul şi chitaristul trupei Eagles, Glenn Frey, a murit
Sursa foto: Foto: pixabay.com
19 Ian 2016   •   09:40

Glenn Frey, co-fondator şi chitarist al trupei Eagles, a murit, marţi, conform TMZ. 

 
Artistul a murit în urma unor complicaţii, având mai multe probleme de sănătate, printre care ulcer şi pneumonie. 

Frey avea 67 de ani. 
 
Trupa Eagles, al cărei material discografic "Their Greatest Hits 1971-1975" ocupă locul al doilea în topul celor mai bine vândute albume din toate timpurile în Statele Unite (după celebrul album "Thriller" al cântăreţului Michael Jackson, n.r.), a definit muzica anilor '70 din America şi a rămas o prezenţă constantă la posturile de radio până în zilele noastre, la aproape o jumătate de secol după lansare.
 
Stilul abordat, rock cu influenţe country, a contribuit din plin la succesul trupei, potenţat de o serie de piese ce au devenit celebre, precum "Desperado", "Already Gone" şi "Take It to the Limit".
 
După destrămarea formaţiei din 1980, Glenn Frey a avut o carieră solo de succes, înregistrând cântece precum "The One You Love" şi "The Heat Is On". Mai multe alte compoziţii ale sale au fost utilizate pe coloanele sonore ale unor filme şi seriale TV, iar Frey a început să se arate interesat şi de actorie, afirmându-se în calitate de actor, cu un mic rol în filmul "Jerry Maguire" din 1996.
 
În 1994, trupa Eagles s-a reunit şi a lansat albumul "Hell Freezes Over". Titlul albumului se referă la o declaraţie anterioară făcută de Henley, care a spus că grupul se va reuni doar atunci când "iadul va îngheţa bocnă".
 
Grupul Eagles, inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 1998, a susţinut numeroase concerte sold-out după ce s-a reunit.

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close