Antena 3 CNN Timp liber Turism Cele mai frumoase sate din Lefkada

Cele mai frumoase sate din Lefkada

Cele mai frumoase sate din Lefkada
21 Oct 2013   •   16:25
Considerata Caraibele din Grecia, insula Lefkada isi uimeste vizitatorii cu turcoazul exotic al apelor sale. Legata de continent printr-un pod mic, poate fi accesata direct cu masina, fara a mai fi nevoie de feribot. Ajungi repede intr-un loc ideal pentru familii, cupluri si grupuri mari de prieteni. Plajele de pe coasta de vest a Lefkadei sunt impresionante, in timp ce in jurul insulei, veti gasi sate minunate, cu taverne cu fructe de mare si atmosfera speciala.

 

Mergand in interiorul Lefkada, vei vedea satele traditionale, care nu s-au schimbat de generatii. Poti sa imparti o carafa cu vin cu localnicii si sa admiri femeile care lucreaza la broderiile lor. Le place sa fie fotografiate si sa stea la povesti cu tine. Doar 10% din suprafata Lefkadei este plata, asa ca pentru a explora majoritatea satelor trebuie sa ajungi in munti inalti, unde ai impresia ca esti rupt de lume. Vei vedea sate izolate, culturi de vita de vie si vechi manastiri cocotate in locuri spectaculoase.



Agios Nikitas este un frumos sat de pescuit situat la 13 km vest de orasul Lefkada . Il vei descoperi cuibarit in jurul unui golf mic si construit in forma de amfiteatru intr-o zona frumoasa plina de plantatii de maslini. Nuantele de verde se imbina perfect cu stancile albe creand un peisaj feeric. Iti va placea si arhitectura sa unica precum si hotelurile mici care iti ofera o sedere cocheta. Satul este marginit de plaje curate, cea mai apropiata fiind plaja Agios Nikitas asezata chiar langa portul pitoresc si ideala pentru familii pentru ca ofera si zone cu umbra.

 

 

In satul Englouvi, asezat la 19 km de centrul insulei, vei descoperi capela Aghios Donatos cu fantani in fata si cabanute din piatra in jur construite cu maiestrie exceptionala de fermierii si pastorii locali. Exista podgorii si domenii cultivate in jur, cele mai faimoase fiind cele de linte din care se fac produse premiate la numeroase expozitii agricole. De ziua sfantului Aghios Donatos, pe 7 august, se recolteaza lintea apoi este sarbatorita. Gospodinele o gatesc in mod traditional in cazane uriase si adauga masline si sardine.


 

Athani, situat la 36 km nord-est de orasul Lefkada este un sat minunat de munte cu o populatie de numai 200 de locuitori care lucreaza in agricultura si turism. Cultura este marcata de italienii care au venit aici in secolul XV, de evrei si de spanioli, iar azi, satul impartaseste valorile si traditiile cu turistii care vin aici in numar mare. Athani ofera si o serie de facilitati moderne, cum ar fi mini – piete, cafenele si restaurante. Cu toate acestea este inca unul dintre cele mai bune exemple de arhitectura traditionala cu case vechi si biserici mici. Foarte aproape de sat se intind si unele dintre cele mai faimoase plaje din Grecia , cum ar fi Porto Katsiki si Egremni. La cativa kilometri vei descoperi un promontoriu cu vederi impresionante la Marea Ionica de unde poti admira si cele mai reusite apusuri. Acesta a fost si locul preferat al poetei antice Sappho.

 

Sivota este unul dintre cele mai frumoase golfuri din Lefkada, situat la 32 km sud de capitala. In jurul unui golf cristalin inconjurat de paduri luxuriante cu vedere la Marea Ionica se ascunde un sat linistit care gazduieste iahturi private. Sivota se mandreste si cu plaje superbe, cu ape de un albastru turcoaz uimitor si nisip alb, fiind renumite pentru frumusetea lor si pentru cadrul de vis in care sunt amplasate. 

Oferta sejur Lefkada 2014 
Hotel Apollon 3* - de la 225 Euro/pers., transport cu autocarul, 7 nopti cazare cu demipensiune, asistenta turistica. Christian Tour, www.christiantour.ro tel. 021 211 11 39


De Steluta Nastase


 

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close