10 ani de la atentatul terorist din Spania, soldat cu 200 de morţi. Românii compromit ancheta

de M.Z.    |    09 Mar 2014   •   17:34
10 ani de la atentatul terorist din Spania, soldat cu 200 de morţi. Românii compromit ancheta Foto: captura Antena 3

Doi dintre martorii şi supraviţuitorii atentatului din "trenurile morţii", care a avut loc pe 11 martie 2004, în Spania, au povestit duminică, la Antena 3, clipele de groază prin care au trăit în timp ce se aflau în vagoanele care au bubuit.

Un număr de 16 români au murit atunci, după atentatele cu bombe pregătite cu minuţiozitate de cei puşi sa ucidă. În gara Atocha din Madrid au fost trei explozii, dintre care ultima, cea mai puternică.

Unul dintre martorii atentatului de la Madrid îşi aminteşte cum au început să bubuie vagoanele de tren şi i-a rămas în memorie spaima călătorilor.

"Era un tren plin de oameni. În urma mea au început să bubuie vagoanele, lumea nu şi-a dat seama la început despre ce era vorba. A treia zi am aflat că, de fapt, atacatorii sunt musulmani. (...) Mi-a rămas în minte fumul, vedeam spaima celor care fugeau de acolo, era o gară întreagă isterizată", a povestit Adrian Iuga, martor în atentatul de la Madrid, duminică, la emisiunea Secvenţial, de la Antena 3.

Iuga a mai spus că, după acest atac, supravieţuitorii au primit diverse favoruri, precum acela de a se putea angaja.Parteneri
x close