Antena 3 CNN Actualitate 18 ani de la tragedia de la Mihăileşti, acolo unde 18 oameni au murit şi alţi 13 au fost răniţi

18 ani de la tragedia de la Mihăileşti, acolo unde 18 oameni au murit şi alţi 13 au fost răniţi

Tragedia de la Mihăilești reprezintă încă o rană deschisă în sufletele pompierilor dar și ale rudelor celor şi-au pierdut viaţa. Au trecut 18 ani de la unul dintre cele mai grave accidente rutiere produse în ultima jumătate de secol în România.

18 ani de la tragedia de la Mihăileşti, acolo unde 18 oameni au murit şi alţi 13 au fost răniţi
Sursa foto: Antena 3
24 Mai 2022   •   12:27

18 oameni au murit atunci şi alţi 13 au fost răniţi după ce un camion încărcat cu azotat de amoniu a luat foc şi a explodat.

Astăzi, supravieţuitorii tragediei şi o parte dintre rudele sau prietenii celor care au murit atunci şi-au comemorat morţii: cei şapte pompieri, doi jurnalişti şi nouă săteni sau simpli trecători la momentul producerii exploziei.

Printre victime au fost şi doi jurnalişti ai Antenei 1: Ionuţ Barbu şi Elena Popescu.

Îm memoria celor decedați a fost organizat astăzi un ceremonial religios și depuneri de coroane. Rudele pompierilor decedați nu şi-au găsit nici până astăzi liniştea.

Pe 24 mai 2004, un camion care transporta 20 de tone de azotat de amoniu a luat foc şi a explodat lângă localitatea buzoiană Mihăileşti.

18 oameni au fost ucişi de suflul exploziei care s-a simţit pe zeci de kilometri ca un cutremur. Alţi 13 oameni au fost răniţi, însă au supravieţuit catastrofei.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: Mihăilești
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close