Antena 3 CNN Actualitate Cine sunt cei 2 tineri din Suceava care s-au dus în Kiev să vadă dacă e război. Au dormit în maşină, nemâncaţi: ”O început să se audă bombe”

Cine sunt cei 2 tineri din Suceava care s-au dus în Kiev să vadă dacă e război. Au dormit în maşină, nemâncaţi: ”O început să se audă bombe”

Cristi şi Samuel sunt doi tineri din judeţul Suceava au plecat în Ucraina pe cont propriu să se convingă dacă este război, întrucât nu credeau relatările din presă.

Cine sunt cei 2 tineri din Suceava care s-au dus în Kiev să vadă dacă e război. Au dormit în maşină, nemâncaţi: ”O început să se audă bombe”
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Mar 2022   •   09:53

Cristi munceşte într-o cafenea dintr-un sat din apropierea Sucevei. De când a început războiul, s-a mobilizat şi a ajutat ucrainenii care treceau graniţa în România pe la Siret.

Samuel este frizerul la care se tundea şi împreună au plecat la Kiev. Şi-au împachetat câteva haine, au oprit la benzinărie unde şi-au făcut plinul, şi-au luat paşapoartele în buzunare şi după opt ore au ajuns la Kiev.

”Ne-am decis sâmbătă să mergem până în Ucraina să vedem care-i situaţia de acolo, dacă e chiar la fel de grav cum se spune la ştiri. Erau oameni cu copiii, cu câini pe care îi scoteau la plimbare, cu bicicletele cu care se plimbau, într-adevăr nu erau la fel de mulţi oameni precum ar fi trebuit să fie, dar erau oameni pe acolo“ a povestit Cristi scrie Observator News. 

Băieții, surprinşi de bombardamente

"Am decis să plecăm prin nişte sate din apropierea Kiev-ului, unde s-a zis că e zonă bombardată. Am fost pe acolo şi într-adevăr pe la sate erau locuinţe fărâmate, absolut tot distrus.

Când ne-a oprit o data la check point şi i-am dat paşapoartele soldatului a început să se bombardeze lângă noi. Soldatul a luat-o la fugă cu paşapoartele în mână. După ce a ajuns el în şanţul respectiv ne-a făcut semn să mergem și noi acolo.

Am lăsat şi noi maşina, am fugit acolo, ne-am ascuns, am stat vreo 10 minute acolo, s-a liniştit bombardamentul. Apoi ne-a făcut semn să ne suim în maşină şi să fugim. Ne-a arătat direcţia în care să plecăm, în partea opusă. Am plecat în direcţia respectivă".

×
Subiecte în articol: Suceava Război Ucraina
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close