Antena 3 CNN Actualitate 2023, cel mai călduros an din istorie | Elena Mateescu, directorul ANM: ”În acea zi, ne așteaptă un record termic”

2023, cel mai călduros an din istorie | Elena Mateescu, directorul ANM: ”În acea zi, ne așteaptă un record termic”

Anul 2023, considerat cel mai călduros și secetos an din istoria României, până în acest moment. Elena Mateescu, directorul ANM, a spus cum va fi vremea în perioada următoare.

de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Dec 2023   •   15:09

Ultimele două zile au fost deosebit de calde în toată țară, chiar și în zona montană. Crăciunul de anul acesta este considerat cel mai călduros din istorie, spun specialiștii.

”Simulând datele la nivelul intervalului 1 ianuarie 2023 până în data de 26.12.2023, putem aprecia că 2023 este cel mai călduros an din istoria măsurătorilor meteorologice, având în vedere temperatura medie de 12,5 grade Celsius și o abatere de 2,3 grade Celsius față de normalul perioadei 1981-2010.

Având în vedere și estimarea faptului că până la sfârșitul anului rămânem pe un fond de vreme caldă și faptul că, la acest moment, luna decembrie înregistrează de asemenea un record cu abatere termică pozitivă de 3 grade Celsius față de normalul termic al unei luni decembrie, în țara noastră fiind pe locul patru, cu siguranță va mai câștiga câteva grade”, a declarat Elena Mateescu, director ANM.

Citește și: Crăciunul de anul acesta, cel mai călduros din istorie | 17 grade înregistrate în București 

Prognoza meteo actualizată de Revelion

În ceea ce privește vremea de Revelion, meteorologii spun că valorile termice se vor menține la fel de ridicate ca și până acum. 

”Până la sfârșitul anului o vreme caldă, chiar dacă valorile de temperaturi vor mai scădea comparativ cu zilele precedente. Și de Revelion va fi cald. În mod normal, la trecerea dintre ani minimele sunt în general negative de -6 grade doar în depresiuni, până la 7 grade pe litoral, cu 1-2 grade Celsius în Capitală.

În ultima zi a anului, ne așteaptă un record termic între 4 până la 14 grade la nivelul maximelor și chiar și prima zi din anul 2024, valori de temperaturi la nivelul maximelor între 5 până la 13 grade. 

14 grade cu 9-10 grade în capitală, iar 14 grade înseamnă foarte cald, în această perioadă”, a completat Elena Mateescu.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo vreme revelion
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close