Antena 3 CNN Actualitate 5 categorii de produse pe care le pot recicla nu doar firmele, ci oricine iubește natura

5 categorii de produse pe care le pot recicla nu doar firmele, ci oricine iubește natura

Chiar dacă pare greu de crezut și perceput, posibilitatea de a ne trezi în fiecare dimineață și de a inspira oxigen se datorează mediului înconjurător. În timp ce metropolele devin din ce în ce mai aglomerate, pădurile pline de copaci și zonele verzi ne îndeamnă să ne reîncărcăm bateriile, în inima naturii.

5 categorii de produse pe care le pot recicla nu doar firmele, ci oricine iubește natura
de Georgiana Adam    |    06 Oct 2020   •   10:05

Cu toate acestea, statisticile pe următorii zeci de ani sunt realmente îngrijorătoare. Potrivit studiilor, până în anul 2050 cantitatea de plastic existentă în natură și în oceane va depăși cantitatea de pește, în special datorită faptului că anual mor milioane de exemplare. Motivul care stă în spatele acestui fapt este plasticul care, la rândul lui, este ingurgitat de fiecare pește în parte. Din fericire, mai avem timp la dispoziție să facem o schimbare. Rămâi alături de noi și descoperă 5 categorii de produse pe care le pot recicla nu doar firmele, ci și gospodăriile.

  1. Dozele de suc

Îți place să te bucuri de finalul oricărei zile alături de băutura preferată? Ei bine, indiferent că ne referim la sucurile acidulate sau la băuturile alcoolice, majoritatea acestora sunt comercializate în doze. Acestea, la rândul lor, sunt făcute din aluminiu, în special datorită faptului că materialul are o durabilitate și o rezistență crescută la factorii de mediu.

Acest lucru reprezintă, însă, un mare dezavantaj pentru mediul înconjurător. Atât aluminiul, cât și plasticul se numără printre materialele care sunt cele mai nocive pentru animalele sălbatice. Din cauza lor, își pierd viața anual 100 de milioane de exemplare în întreaga lume. Toate deșeurile aruncate în natură ajung să fie ingurgitate de acestea, motiv pentru care poposesc în final în sistemul lor digestiv.

  1. Sticlele și borcanele

Toate produsele realizate din sticlă au un termen de valabilitate pe Pământ de 500 de ani. Altfel spus, orice sticlă sau borcan va rezista o lungă perioadă de timp, oriunde este lăsat. Pentru a evita intrarea în contact a animalelor cu ele, este recomandat să le dai spre reciclare. Multe afaceri se pot orienta către centrele de colectare selectiva HoReCa Bucuresti, întrucât sticla poate fi reciclată la nesfârșit.

  1. Pungi din plastic, carton și hârtie

Indiferent că ai adunat în casă faimoasa pungă cu pungi sau la finalul zilei descoperi că afacerea ta are nenumărate astfel de produse obținute din transporturile aduse, vestea bună este că poți scăpa de ele într-un mod elegant și rapid. Fiecare dintre aceste lucruri sunt ușor de reciclat, fără ca tu să depui un efort prea mare.

  1. Cutiile de carton

Toate cutiile în care vin produsele de aprovizionare sau cele de transport sunt realizate din carton. Nici nu e de mirare, întrucât materialul este foarte ușor și poate fi folosit oriunde în lume. Din fericire, acesta poate fi inclusiv reciclat, cu atât mai mult cu cât cantitatea de carton este net superioară – iar business-urile din industriile aferente HoReCa nu duc lipsă de cutii de acest fel.

  1. Bateriile

În București și nu numai, există numeroase campanii de reciclare a bateriilor. Nici nu e de mirare, întrucât majoritatea acestora sunt realizate din aluminiu, material rezistent și aproape imposibil a se degrada. Din acest motiv, aruncarea acestora în natură dăunează foarte tare. Transportarea acestora la groapa de gunoi reprezintă un pericol la fel de mare, întrucât arderea lor afectează stratul de ozon.

Cunoașterea materialelor care pot fi reciclate și colectarea deșeurilor în mod selectiv sunt primii pași în schimbarea obiceiurilor pe care le avem în unele demne de urmat.

×
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close