Antena 3 CNN Actualitate 500 de milioane de oameni au în comun acest detaliu. Timp de 15 ore pe zi, 7 zile pe săptămână poartă asta

500 de milioane de oameni au în comun acest detaliu. Timp de 15 ore pe zi, 7 zile pe săptămână poartă asta

500 de milioane de oameni au în comun acest detaliu. Timp de 15 ore pe zi, 7 zile pe săptămână poartă asta
de O.P.    |    16 Oct 2012   •   13:07

Dacă vă întrebaţi de ce ochelarii de soare sunt atât de scumpi, producătorii oferă o explicaţie, potrivit CBC News. Luxottica, cea mai mare companie producătoare, care a început businessul realizând rame de ochelari din coarne de capre domină această piaţă.

“Dacă nu îţi cumperi ochelarii din Walmart sau Costco, atunci ai putea cheltui sute de dolari pe o pereche de ochelari care costa maximum 30 de dolari acum zece ani”, spune Lesley Stahl pentru CBC News. Iar calitatea lor nu s-a schimbat între timp. Atunci, de ce costă mai mult decât un iPad? Pentru că această companie controlează cea mai mare parte a pieţei. Niciodată nu au existat mai multe opţiuni: Ray Bans, Oakleys, ochelari pentru alergat, skiat si citit. Plus o varietate de culori si modele.

Citeşte mai multe despre acest subiect, pe
www.incomemagazine.ro

Andrea Guerra, CEO Luxottica spune că cel puţin o jumătate de miliard de oameni poartă ochelari produsi de companie. Luxottica a pornit ca un mic magazin în Agordo, un orăsel din Alpii italieni, în perioada în care ramele se produceau din coarne de capră. Numai anul trecut, a produs 65 de milioane de perechi de ochelari si rame care au ajuns în China, India, Brazilia, SUA. Si compania nici măcar nu oferă prescripţii medicale pentru lentile.

Andrea Guerra explică: sunt scumpi pentru că sunt 100% funcţionali, urmăresc tendinţele din modă, plus că persoanele care investesc în ei îi poartă câte 15 ore pe zi.

×
Subiecte în articol: ochelari
Parteneri
Surpriză în ultimul sondaj pentru Primăria Bucureşti!
x close