Antena 3 CNN Actualitate 53 de hectare de plajă nouă vor fi gata până la începutul verii: În ce stațiuni de pe litoral se fac lucrări de înnisipare

53 de hectare de plajă nouă vor fi gata până la începutul verii: În ce stațiuni de pe litoral se fac lucrări de înnisipare

"La începutul acestei veri, situaţia în cifre va arăta astfel: aproximativ 53 de ha de plajă nouă; pe o lungime de 6.950 de metri de liniari; circa 4,5 de milioane de metri cubi de nisip folosiţi la înnisipare", au menţionat marți reprezentanţii Administraţiei Naţionale "Apele Române".

53 de hectare de plajă nouă vor fi gata până la începutul verii: În ce stațiuni de pe litoral se fac lucrări de înnisipare
Sursa foto: Facebook/ Apele Romane
de Mia Lungu    |    26 Ian 2021   •   16:00

Operațiunile de înnisipare pe plaja din Mamaia sunt în toi, se arată în mesajul publicat pe pagina de Facebook a instituției.

"Cel mai mare proiect din ultimii 50 de ani în valoare de peste 800 de milioane de euro este în plină derulare. El este implementat de instituţia noastră, prin Apele Române Dobrogea-Litoral, de-a lungul întregului litoralul românesc, de la nord la sud, pe 11 zone, timp de trei ani, adică până în anul 2023.

La începutul acestei veri, situaţia în cifre va arăta astfel: aproximativ 53 de ha de plajă nouă; pe o lungime de 6.950 de metri de liniari; circa 4,5 de milioane de metri cubi de nisip folosiţi la înnisipare", menţionează reprezentanţii instituţiei.

Operațiunile de înnisipare pe plaja din Mamaia sunt în toi ?Cel mai mare proiect din ultimii 50 de ani în valoare de...

Posted by Apele Române on Tuesday, 26 January 2021

În următorii trei ani, alte 11 sectoare de plajă vor fi extinse cu peste 200 de hectare. Este vorba despre stăvilarele Edighiol/Periboina, plajele Mamaia, Tomis-Cazino, Agigea, Eforie- în etapa I şi plajele Costineşti, Olimp, Jupiter-Neptun, Balta Mangalia-Venus-Aurora, Mangalia-Saturn, 2 Mai - în etapa II, potrivit Ministerului Mediului.

Şeful Administrației Bazinale Dobrogea - Litoral: Până în 2023, vom avea plaje noi până în sudul litoralului

Vom avea plaje noi până în sudul litoralului, până în anul 2023, dacă lucrările vor continua în ritmul preconizat, spune Bogdan Bola, director al Administrației Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral şi fost director la Apele române.

El a postat în decembrie, pe pagina de Facebook, un clip video în care arată că la Constanţa se munceşte chiar înainte de Revelion, astfel că peste 20% din proiectul din zona Mamaia - Năvodari este finalizat. 

"Cam așa arată ultima săptămâna de muncă, pe anul 2020, pe litoralul Mării Negre. Începând lucrările pe data de 13 noiembrie, suntem deja la peste 20% din proiectul din zona Mamaia - Navodari finalizat. 

Din cele aproximativ 4,3 milioane de m³ de nisip, care se vor așterne pe sectoarele nou înnisipate, deja s-au "așezat" pe litoralul nostru peste 800.000 de m³ de nisip.

Atât echipele de pe uscat cât și cel de pe draga absorbant refulantă, care aduce nisipul din largul Mării Negre, muncesc cu motoarele turate la maxim, chiar și în această perioadă." scria Bogdan Bola la acel moment. 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close