Antena 3 CNN Actualitate A fost externat primul copil din România care s-a născut cu coronavirus

A fost externat primul copil din România care s-a născut cu coronavirus

Primul copil care s-a născut cu coronavirus a fost externat vineri, alături de mama sa. Ambii au fost retestați și au primit rezultate negative.

A fost externat primul copil din România care s-a născut cu coronavirus
Sursa foto: Pixabay
19 Iun 2020   •   13:40

Mama și bebelușul său sunt în stare bună, a spus purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ștefan, pentru Mediafax. „Ambii au o stare bună și au primit două rezultate consecutive negative ale testării SARS CoV-2”.

Micuțul s-a născut la Maternitatea din Sibiu în data de 11 iunie, iar primul test a ieșit pozitiv pentru coronavirus, mama sa, o femeie de 26 de ani, fiind, de asemenea, bolnavă.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus, marți, despre acest caz, că este o anchetă în curs, iar întrebat dacă este posibil ca bebelușul să se fi infectat în timpul sarcinii, Tătaru a spus că trebuie așteptat rezultatul anchetei și văzută evoluția cazului. Tătaru a fost întrebat și dacă se poate vorbi despre o schimbare a tulpinii coronavirusului, acesta precizând că deocamdată nu se poate discuta așa ceva: „Specialiștii, după anchetă, vor face și o evaluare și vor trage o concluzie”, a răspuns ministrul Sănătății.

×
Subiecte în articol: România coronavirus
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close