Antena 3 CNN Actualitate A început goana după miei. Află cât te costă anul acesta un kilogram de carne

A început goana după miei. Află cât te costă anul acesta un kilogram de carne

A început goana după miei. Află cât te costă anul acesta un kilogram de carne
Sursa foto: Miei
07 Apr 2009   •   15:39

Nu mai e mult până la sărbătorile pascale, iar friptura de miel nu va lipsi nici în acest an de la masa tradiţională de Paşte. Cei care vor să se aprovizioneze o pot face de pe acum din supermarketuri, unde şi tarifele sunt pe măsură.

Preţul unui kilogram de carne de miel porneşte, în cel mai bun caz, de la 16 lei şi ajunge să sară de 20 de lei. Cei care nu sunt însă dispuşi să scoată prea mulţi bani din buzunar şi vor să cumpere direct de la producători mai au de aşteptat, întrucât spaţiile de comercializare din pieţe nu au fost încă puse la punct.

La Târgu-Mureş, au fost deja amenajate spaţiile pentru sacrificarea şi comercializarea mieilor. Doar că ciobanii nu şi-au scos marfa la piaţă. Ei se plâng că nu reuşesc să obţină la timp documentele necesare pentru vânzare.

Nici în pieţele orădene carnea de miel nu a apărut încă în pieţe. Aşa că orădenii sunt nevoiţi să se orienteze spre hipermarketuri, unde preţurile sunt mai piperate.

Ceva mai norocoşi sunt sibienii, care îşi pot cumpăra de pe acum mielul de Paşte.

La Braşov,carnea de miel va apărea pe piaţă săptămâna aceasta. Preţul unui kilogram de carne ajunge la 18 lei.

Anul trecut, la Braşov au fost scoşi la vânzare peste 4.000 de miei. Anul acesta, însă, cererea pare să fie mai mică, astfel că producătorii nu se grăbesc să sacrifice animalele.

Antena 3


×
Subiecte în articol: carne Paste preturi piete
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close