Antena 3 CNN Actualitate A rămas fără loc de muncă pentru că a refuzat să ia şpagă

A rămas fără loc de muncă pentru că a refuzat să ia şpagă

A rămas fără loc de muncă pentru că a refuzat să ia şpagă
Sursa foto: Foto: cfoinnovation.com
12 Dec 2012   •   07:52

O angajată a Oficiului de Cadastru a rămas fără loc de muncă pentru că a refuzat să ia şpagă. Femeia spune că nu a vrut să îşi pună semnătura pe afacerile ilegale ale fostului primar din comuna ieşeană Gorban. La doar câteva zile, a fost dată afară pe motiv că pentru postul ei nu mai există buget. Femeia a dat instituţia în judecată, iar procesul se judecă de mai bine doi ani de zile.

Elena Gherghel a fost angajată la Oficiul de Cadastru Răducăneni. În 2010, vizita primarului din comuna alăturată i-a dat viaţa peste cap. Ioan Leonte s-a dus la oficiul de cadastru ca să intabuleze 285 de hectare de teren.

Femeia spune că primarul ar fi început să facă presiuni şi i-ar fi oferit bani în schimbul unei semnături. Elena Gherghel i-a respins dosarul. La puţin timp, femeia şi-a pierdut locul de muncă.

Directorul de la cadastru ar fi motivat desfacerea contractului de muncă prin diminuarea bugetului. La dosar însă există o hârtie semnată de primar care îi cere directorul de la cadastru să scape de Elena Gherghel, pe motiv că ar vorbi urât cu oamenii.

În mai anul acesta, primarul a fost reţinut tocmai din cauza unor afaceri dubioase cu terenuri.

Elena Gherghel a fost dată afară în septembrie 2010. Ca să îşi recapete locul de muncă, femeia i-a dat în judecată pe şefii de la cadastru, iar procesul a ajuns  la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.



×
Subiecte în articol: loc de munca concediere spaga
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close