Antena 3 CNN Actualitate A venit vremea "Bacalaureat-ului" profesorilor. Ce rezultate vor avea dascălii la examenul de definitivat?

A venit vremea "Bacalaureat-ului" profesorilor. Ce rezultate vor avea dascălii la examenul de definitivat?

A venit vremea "Bacalaureat-ului" profesorilor. Ce rezultate vor avea dascălii la examenul de definitivat?
de O.P.    |    18 Iul 2012   •   05:54

A venit şi rândul profesorilor să fie supuşi emoţiilor examenului de definitivat. La fel ca şi la bacalaureat, şi aici au fost plângeri din cauza subiectelor. Dascălilor debutanţi din Argeş li s-a cerut să scrie despre o temă care nu era cuprinsă în bibliografia de concurs. Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au remediat la timp greşeala.

Ca să compenseze greşeala, ministerul le-a oferit candidaţilor o oră în plus pentru a rezolva subiectele de examen. Mai mult, profesorii au putut să abordeze, la alegere, alt subiect în locul celui care nu se regăsea în bibliografia de concurs.

Toate probele au decurs normal până la cea de limba şi literatura română când profesorilor din Argeş li s-a cerut să scrie despre basmul cult, deşi subiectul nu se regăsea în bibliografia de examen.

Pentru a promova examenul de definitivat, cadrele didactice înscrise trebuie să obţină minim nota 7.00. Dascălii au dreptul să susţină acest examen de cel mult trei ori, în decurs de cinci ani. Cadrele didactice care promovează examenul vor fi trecute într-o treaptă superioară de salarizare.




×
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close