Antena 3 CNN Actualitate Abia astepti sa incepi cursurile de ski? Nu uita de echipament! (P)

Abia astepti sa incepi cursurile de ski? Nu uita de echipament! (P)

 Abia astepti sa incepi cursurile de ski? Nu uita de echipament! (P)
29 Aug 2018   •   11:37

Schiorul incepator are o multime de dileme cu privire la echipamentul care trebuie achizitionat. Oferta bogata, impreuna cu preturile tot mai atractive, il pot intimida astfel incat sa aleaga imbracamintea si accesoriile nepotrivite. Fara un consilier de specialitate, care sa il ajute in tot acest proces, achizitiile facute se pot dovedi inferioare nevoilor sale.

De aceea, acest articol te va ajuta. Iti vom oferi sfaturi cu privire la cele mai bune produse destinate schiorilor, de la clapari, la imbracaminte, fesuri, manusi si ochelari de ski.

Cum este mai bine: sa inchiriezi sau sa iti cumperi schiuri?

Din punct de vedere al pretului este mai bine sa le inchiriezi, insa din cel al sigurantei, mai bine ti le cumperi. Daca esti pasionat de acest sport si vrei sa inveti toate secretele schiatului, mai bine investeste intr-o pereche de schiuri de calitate, care sa te ajute sa faci primul pas catre progres, rapid si sustinut.

In plus, nu mereu vei gasi schiurile potrivite tie la centrele de inchiriat, mai ales ca alegerea lor se face strict in functie de inaltimea si greutatea pe care o ai.

Echipamentul de ski

Evident ca nu poti merge cu hainele de oras sa schiezi, asa ca trebuie sa iti cumperi echipament special, constand in geaca si pantaloni de ski. Acestea sunt realizate din materiale impermeabile si umplute cu puf de pinguin, ca sa te protejeze de frig si umezeala.

In plus, hainele de ski sunt realizate din materiale de cea mai buna calitate, astfel incat raportul de impermeabilitate/respirabilitate sa iti asigure deplin confortul. Impermeabilitatea este reprezentata de mm/coloana de apa/cm patrat, iar cel de repirabilitate prin cantitatea de vapori ce poate fi eliminata prin tesatura.

Accesoriile necesare

Fara accesorii, este imposibil sa manevrezi schiurile in siguranta. Astfel, fie ca vorbim despre manusi de ski, ochelari, casca etc., acestea au grija sa nu suferi accidente in procesul de invatare. Casca iti protejeaza capul de eventualele lovituri, ochelarii de ski te ajuta sa nu fii orbit de zapada, iar manusile te protejeaza impotriva hipotermiei.

In ceea ce priveste claparii, mai bine optezi pentru modelele entry-level pentru ca vor fi mai confortabile si te ajuta sa progresezi mai repede, fara  sa te accidentezi.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close