Antena 3 CNN Actualitate Academicianul Constantin Popa, în centrul unui scandal de plagiat. ONG: "Lucrare trasă la indigo după un tratat străin"

Academicianul Constantin Popa, în centrul unui scandal de plagiat. ONG: "Lucrare trasă la indigo după un tratat străin"

Academicianul Constantin Popa, în centrul unui scandal de plagiat. ONG: "Lucrare trasă la indigo după un tratat străin"
05 Apr 2013   •   13:13

Şeful comisiei din Ministerul Sănătăţii, care va stabili ce servicii medicale primim pe asigurarea obligatorie, este acuzat de plagiat. Societatea Civilă pentru Reformă în sănătate susţine că a trimis mai multe sesizări la Academia Română şi Ministerul Educaţiei, în care a atras atenţia asupra lucrării "Neurologie-tratat", semnată de profesorul Constantin Popa, care ar fi copiată după un tratat străin.

Reprezentanţii ONG-ului spun că au descoperit că lucrarea medicului Constantin Popa, un tratat de neurologie, seamănă perfect cu o lucrare americană de specialitate, publicată cu ani buni înainte de lucrarea din România.

Societatea Civilă pentru Reformă în sănătate susţine că n-ar fi vorba despre pasaje copiate, ci despre o lucrare trasă la indigo.

Fundaţia susţine că a sesizat şi Universitatea de Medicină şi Academia Română şi că ar fi prezentat dovezile plagiatului.  Deocamdată, n-au primit niciun răspuns.

Profesorul Constantin Popa, contactat telefonic, nu a dorit să facă declaraţii publice pe acest subiect. Academicianul a ţinut, totuşi, să precizeze că e vorba despre o acuzaţie veche pe care a demontat-o deja.

Constantin Popa, directorul Institutului de Boli Cerebro Vasculare, conduce acum şi Comisia care va stabili cum arată pachetul de bază de servicii medicale. Adică, ce îngrijiri vom primi în spitale pentru asigurarea obligatorie de sănătate. Comisia Ministerului Sănătăţii este formată din 13 medici. Şeful ei, Constantin Popa, este singurul suspectat de plagiat.

×
Subiecte în articol: plagiat
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close