Antena 3 CNN Actualitate Acasă, ca în concediu. Cum arată o terasă retractabilă sigură și confortabilă

Acasă, ca în concediu. Cum arată o terasă retractabilă sigură și confortabilă

În perioada pandemiei, limitarea interacțiunii sociale și a mobilității a avut un impact imens asupra tuturor. Cel mai mult au avut de suferit, însă, cei care nu au putut să înlocuiască călătoriile sau ieșirile în oraș cu relaxare acasă. Cum arată o terasă retractabilă sigură și confortabilă astfel încât să te simți acasă, ca în concediu, vezi în rândurile următoare.

Acasă, ca în concediu. Cum arată o terasă retractabilă sigură și confortabilă
de Georgiana Adam    |    05 Mar 2021   •   15:27

În anul 2020 am stat cu toții acasă mai mult decât ne-am fi dorit, limitați la spațiul nostru privat. Iar cei care nu au acasă un spațiu exterior de relaxare bine amenajat, au simțit mai acut lipsa socializării pe terasele publice.

Iată ce poți face și tu pentru a repara acest deficit în viitor, profitând chiar de spațiul terasei de acasă!

Cum arată o terasă sigură și confortabilă, acasă?

O terasă sigură și confortabilă este o terasă realizată din materiale rezistente, elegante și moderne, din punctul de vedere al specialiștilor în domeniu. În fapt, definiția de astăzi a unui astfel de spațiu înglobează calitatea materialelor, un design elegant și tehnologii moderne.

Astfel se face că cele mai populare soluții pentru amenajarea unei astfel de terase, care să respecte principiile de mai sus, sunt sistemele retractabile: atât pentru acoperire cât și pentru închidere.

Sisteme retractabile pentru terase: pergole cu acoperiș retractabil

De obicei, atunci când începi reamenajarea terasei, începi cu bazele. Cu orientarea terasei în funcție de poziția casei, cu un deck rezistent și sănătos pe termen lung, sau cu primele variante de acoperire. Și, dacă vrei să te poți relaxa pe terasă oricând, indiferent de vremea de afară, alegi o pergolă cu acoperiș retractabil.

Un acoperiș retractabil, sau o pergolă retractabilă pentru terase, duce acoperirea spațiului tău exterior la un cu totul alt nivel de confort.

Cum face o pergolă retractabilă ca terasa ta să fie mai confortabilă?

  1. Prin retractarea automatizată a acoperișului. Da, automatizarea a ajuns și pe terasă! Vorbim de un motor adecvat care sprijină retragerea acoperișului unei astfel de pergole, și de mijloacele de control: telecomandă sau aplicație mobilă. Acest beneficiu aduce ușurința și rapiditatea controlului asupra terasei tale, pentru a te simți în siguranță și a crea siguranță și confort pentru familia ta.
  2. Prin extinderea utilizării în orice anotimp. Un acoperiș clasic, fix, este alegerea potrivită dacă cerințele tale față de o terasă nu sunt foarte mari, sau bugetul tău nu permite investiții considerabile. Însă un acoperiș fix nu te ajută dacă vrei o terasă flexibilă, adaptată oricărui sezon. Datorită materialelor ușoare dar rezistente din care sunt create (aluminiu, PVC), pergolele retractabile țin protecție față de ploaie și zăpadă în sezonul rece. Dar te protejează și față de soarele puternic pe timp de vară. Asta, în timp ce poți vedea cerul liber atunci când îți dorești, poți realiza umbrire temporară și te poți bucura de orice schimbare meteo pe care ți-o pregătește natura, chiar la tine acasă.
  3. Prin sistemele de lumini încorporate, sau alte accesorii complementare. Dacă tot îți prezentăm metode prin care să te simți ca în concediu, acasă pe terasa ta, să facem prezentarea completă. La fel cum vin aceste pergole retractabile: complete, cu sisteme de iluminare integrate pentru o atmosferă plăcută chiar și în zilele mai întunecate sau seara. Luminile se pot controla și ele prin telecomandă sau app, la fel ca alte accesorii opționale precum: închideri laterale cu sticlă sau sisteme de umbrire laterală.
  4. Prin calitatea garantată, chiar și până la 30 de ani. Companii cunoscute din domeniu asigură, în afara montajului acestor pergole moderne și confortabile pentru terase, și servicii și garanții pe măsură. Dacă, spre exemplu, o pergolă de lemn necesită tratamente speciale pentru a nu se degrada în timp, sau o copertină/marchiză are nevoie de înlocuirea pânzei la fiecare 2 sau 3 ani, o pergolă retractabilă din aluminiu are o durată mult mai lungă de viață. Sun Leader îndrăznește, chiar, să îți propună o garanție de 30 de ani pentru pergolele lor cu membrană PVC.

Așadar, lasă pandemia la o parte pentru un strop de planificare. Și amenajează și tu un spațiu unde să te poți relaxa în siguranță atunci când situația generală îți limitează mobilitatea. Acum, că știi cum arată o terasă retractabilă sigură și confortabilă, o poți proiecta și tu acasă la tine astfel încât să te poți simți oricând ca într-un concediu de vis.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close