Antena 3 CNN Actualitate Accident cu un autocar românesc, în Ungaria. Un român, printre cei cinci morți. Alți șase români, transportaţi la spitalele din Szeged şi Mako

Accident cu un autocar românesc, în Ungaria. Un român, printre cei cinci morți. Alți șase români, transportaţi la spitalele din Szeged şi Mako

Accident cu un autocar românesc, în Ungaria. Un român, printre cei cinci morți. Alți șase români, transportaţi la spitalele din Szeged şi Mako
Sursa foto: Foto: Antena 3
15 Feb 2017   •   12:20

UPDATE: Un cetăţean român se află printre persoanele decedate în urma accidentului rutier care a avut loc miercuri dimineaţa în Ungaria, în apropiere de punctul de trecere a frontierei Nădlac, iar alţi şase români răniţi au fost transportaţi la unităţile sanitare din Szeged şi Mako.

Potrivit companiei care a închiriat autocarul românesc, în maşină se aflau 17 pasageri. Niciunul dintre aceştia nu a fost rănit, însă şoferul a fost accidentat și transportat la spital. Patronul companiei a afirmat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că informațiile i-au fost comunicate de cel de-al doilea șofer, prezent în autocar pe scaunul ”ghidului”.

Potrivit acestuia, accidentul s-ar fi produs din cauza a două microbuze care staţionau, fără a fi semnalizate, pe banda a doua de mers, în urma unui alt accident produs anterior. Şoferul autocarului nu a reuşit să evite impactul din cauza vizibilităţii scăzute şi a condiţiilor meteo nefavorabile.

Totodată, MAE precizează că printre persoanele decedate în urma accidentului se află şi un cetăţean român. Alți șase cetăţeni români răniţi au fost transportaţi la unitățile sanitare din Szeged și Mako.

Bilanţul tragediei este de cinci morţi şi 15 răniţi. Şapte echipaje de intervenţie au fost trimise de la Arad şi Timişoara peste graniţă pentru a-i ajuta pe salvatorii maghiari.

UPDATE: Vama Nădlac II a fost închisă, miercuri dimineaţă, în urma accidentului produs pe Autostrada Paneuropeană, în Ungaria, la aproximativ doi kilometri de frontieră. Traficul a fost deviat prin Vama Nădlac I, respectiv pe DN7, scrie news.ro.

Vama Nădlac II a fost închisă, miercuri dimineaţă, în urma accidentului produs pe Autostrada Paneuropeană, în Ungaria, la aproximativ doi kilometri de frontieră, în urma unei solicitări formulate de către autorităţile statului vecin. Traficul a fost deviat prin Vama Nădlac I, respectiv pe DN7. - See more at: https://www.realitatea.net/accident-cu-un-autocar-romanesc-la-granita-cu-ungaria-trei-persoane-si-au-pierdut-viata_2033012.html?utm_source=BreakingNews-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb#sthash.Dd3nve5R.dpuf
La Vama Nădlac 2 circulația pe sensul de intrare  în România al autostrazii Mako –Nădlac 2 este DEVIATĂ pe la vama Nădlac 1 pe DN 7 - See more at: http://www.romania-actualitati.ro/ungaria-autocar-romanesc-implicat-intr-un-accident-in-apropiere-de-nadlac-99423#sthash.UsxoDCRE.dpuf

Un autocar românesc, cu 25 de pasageri la bord, a fost implicat, miercuri dimineață, într-un accident de tip carambol în Ungaria, în apropiere de punctul de frontieră de la Nădlac. În total, în carambol au fost implicate 15 autovehicule. Patru persoane au murit în urma accidentului în lanţ, alte 15 au fost rănite, trei dintre ele fiind încarcerate.

Comunicatul MAE referitor la accidentul din Ungaria

 

Potrivit directorului medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Arad, Mircea Merea, una dintre persoanele care au murit în accident era pasager în autocarul care mergea spre Bucureşti, iar celelalte trei victime decedate au fost găsite în autovehiculele care au fost implicate în accidentul în lanţ.

Mircea Merea a declarat că la fața locului au fost trimise patru salvări ale instituţiei şi 3 echipaje SMURD.

Imagini de la locul accidentului

”Cei mai mulți dintre pasagerii autocarului implicat în accidentul din Ungaria ar fi bulgari”

Răniţii în accidentul care a avut loc miercuri dimineaţă în Ungaria, în apropiere de Nădlac, în care a fost implicat şi un autocar românesc, sunt transportaţi la spitalele din această ţară, la decizia autorităţilor ungare, a afirmat secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

Din primele informaţii, majoritatea pasagerilor din autocarul românesc ar fi bulgari, dar se aşteaptă date suplimentare, a mai afirmat Arafat.

×
Subiecte în articol: accident autocar Ungaria
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close