Antena 3 CNN Actualitate Accident în Mina Lonea: Trei ortaci au ajuns la spital cu arsuri în urma unui scurtcircuit produs în subteran

Accident în Mina Lonea: Trei ortaci au ajuns la spital cu arsuri în urma unui scurtcircuit produs în subteran

Accident în Mina Lonea: Trei ortaci au ajuns la spital cu arsuri în urma unui scurtcircuit produs în subteran
Sursa foto: Foto: Mediafax
16 Feb 2012   •   10:32
UPDATE 12.30 -  Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara susţin că din primele cercetări reiese că principala cauză a accidentului de la Mina Lonea, în urma căruia trei electricieni au suferit arsuri, este "indisciplina tehnologică". Ortacii nu au decuplat transformatorul de la sursa de energie
   
"Cei trei electricieni au lucrat la secundarul transformatorului (compartimentul de joasă tensiune) fără a-l decupla de la sursa de curent electric", a declarat, joi, şeful Securităţii şi Sănătăţii în Muncă Petroşani din cadrul ITM Hunedoara, Ileana Bodea.
   
Bodea a spus că cercetările vor continua pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc accidentul colectiv de muncă de la Mina Lonea.


Trei angajaţi de la Mina Lonea au suferit arsuri la faţă şi mâini, în noaptea de miercuri spre joi, din cauza unui scurtcircuit electric produs la un transformator la care lucrau în subteran.

Răniţii au fost internaţi la Spitalul de Urgenţă din Petroşani. Aceştia au fost diagnosticaţi cu arsuri de gradele I şi II la faţă şi la mâini. Potrivit medicilor, starea lor este stabilă.
  
La Mina Lonea a fost începută o anchetă pentru a fi stabilite împrejurările în care a avut loc accidentul colectiv de muncă.
   
Mina Lonea este una dintre cele şapte unităţi miniere de la Compania Naţională a Huilei Petroşani.

 


×
Parteneri
Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat
x close